Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Miraval se neće prodavati zbog razvoda Angeline Jolie i Brada Pitta, kažu njihovi winemakeri

miraval

Nedavno smo pisali kako se u Provansi nakon vijesti o razvodu Angeline Jolie i Brada Pitta proširila priča da je njihova vinarija Miraval, koja proizvodi jedan od najboljih rosea na svijetu, stavljena na prodaju skupa s vinogradima i dvorcem u kojem su donedavno živjeli i vjenčali se prije dvije godine. Špekulacije je prekinuo Marc Perrin, iz ugledne ronske vinarske obitelji, vlasnika Chateau Beaucastela, kojoj su Jolie i Pitt povjerili vinograde i proizvodnju vina. Perrin je za Decanter izjavio da će berba 2016. biti na tržištu prema planu, a vinarija će  nastaviti raditi kao dosad. “Miraval nije na prodaju”, rekao je Perrin. 

Chateau Miraval na sjeveru Provanse ima 700 hektara vinograda u 100 posto organskom uzgoju, koji daju oko 500.000 boca vina godišnje. Proizvodnja se udvostručila od prve berbe 2012., a slavni vlasnici doprinijeli su golemom komercijalnom uspjehu vina, ali vina su to i opravdala visokim ocjenama.

pitt-perrin

Brad Pitt i Marc Perrin u vinogradu

Drugi winemaker Miravala, Matthieu Perrin, ovoga je ljeta u intervjuu za Kult Plave Kamenice rekao kako su Jolie i Pitt od početka, kad su 2008. kupili imanje, entuzijastični prema proizvodnji vina u Miravalu. Prema riječima Marca Perrina, Pitt je osobno bio na svakom blendanju, sudjelovao u najvažnijim odlukama oko proizvodnje vina i sudjelovao u sadnji, u kojoj su ih savjetovali mikrobiolozi Claude i Lydia Bourguignon, inače suradnici Perrinovih u Beaucastelu. 

miraval.001

Prije Jolie i Pitta, Miraval se u popularnoj kulturi proslavio zbog svog vlasnika, jazz pijanista i kompozitora Jacquesa Loussiera, koji je tamo izgradio studio pa su na Miravalu neke svoje važne albume snimali Pink Floyd, Sting, Sade i Cranberries. Jolie i Pitt studio su prilagodili filmskoj produkciji. 

Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.