Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Louie je na putu da postane ozbiljan restoran

louie4

Kad smo ljetos pisali o Louieu potaknuti nizom faktografski pogrešnih članaka o navodno sjajnom novom bistrou na Novoj Vesi, zatekli smo lokal s jedva desetak jela i bez pravog kuhara: hranu je pripremala gospođa na ispomoći, a Louie je zjapio prazan.  Ljubazni konobari rekli su nam da pravi kuhar dolazi na posao tek krajem kolovoza.

Umjesto kuhara, stigla je kuharica. Riječ je o Nataši Petković, koja je surađivala sa Stefanom Cosattinijem, vrlo dobrim talijanskim chefom koji se zagubio negdje u bespućima hrvatskog ugostiteljstva. Gospođa Petković iza toga je kuhala u tratoriji Al Pittor u Bogovićevoj što nije bogzna kakva preporuka,  no kuhari zaista ne mogu biti uvijek odgovorni za restorane u kojima rade. Vlasnici su često puno odgovorniji od kuhara.

louie-7

Jesenska verzija Louiea doima se kao solidan, svjež start za gospođu Petković. Menu je sada opsežniji ali je i dalje u srednjim gabaritima, sa svim potrebnim bistro favoritima od carpaccia, preko nekoliko tjestenina i rižota do steakova, a hrana se doima sasvim dobrom.

dsc03329

Za predjelo smo probali carpaccio od cikle s mariniranim brancinom i kremom od vrhnja i hrena. Jelo je izgledalo izvrsno, vrhnje, hren, sušena marinirana riba i cikla prirodni su partneri, pa nam je jedino zasmetao stanoviti višak klica na brancinu koje su zasjenile njegov okus iako su dobro isticale zemljane okuse slatke cikle.  Losos teriyaki bio je perfektno glaziran, kao da je stigao iz neke bazične japanske kuharice, te je imao sasvim dobar okus s obzirom na kvalitetu svježeg lososa koja se prodaje u Hrvatskoj. I rižoto s kozicama skuhan je školski, tako da je bio i kremast i al dente. Šteta je jedino što ga je bilo previše, pa je tanjur izgledao pomalo neuredno.

dsc03333

Niti jedno od ova tri jela, osim možda carpaccia, nije djelovalo osobito inspirativno, ali je razina kuhanja prilično dobra, dok su cijene jako korektne. Oni koji vole puno jesti, rekli bi da Louie predstavlja sjajnu vrijednost za novac. Oko petnaestak vina toči se na čaše: riječ je o uobičajenim imenima poput Terzola ili manje poznatim vinarima poput Deklića iz Vižinade koji čine solidan prosjek domaće vinske industrije. Izvrsno uređeni Louie na putu je da postane ozbiljan restoran.

LOUIE

NOVA VES 19, ZAGREB
HRANA +3/5  AMBIJENT 4/5  POSLUGA -4/5

Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.