Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Neki ljudi su objavili kuharicu Fat Brad, sa svakim jelom koje je Brad Pitt ikad pojeo u filmu

brad pitt

Brad Pitt proslavio je rodnu Oklahomu svojom ljepotom i glumačkim talentom. Ali još dok se Hollywood divio njegovom tijelu u Thelmi i Louise, Oklahoma se borio s epidemijom pretilosti. Nova kuharica Fat Brad na zanimljiv način nekako povezuje te dvije stvari. Fred Mora i ekipa izdavačke kuće Long Prawn mukotrpnim su radom napravili popis svih  jela koje je Brad Pitt ikad pojeo na filmu. Pedesetak tih jela završilo je u upravo objavljenoj kuharici Fat Brad, kombinaciji fanovske maštarije i ozbiljne filmske studije, sa sjajnim fotografijama Bena Clementa.

fat-brad-cover

Likovi koje tumači Brad Pitt imaju osebujan odnos prema hrani. O tome je već napisano na stotine blogova i postoje razne teorije, od psiholoških koje kažu da Brad na filmu jede sve što u stvarnosti ne smije, do socioloških i antropoloških koje u njegovim očajnim gastronomskim izborima traže skrivena značenja i posvete. Fred Mora svoje je motive objasnio u intervjuu portalu It’s Nice That: ““Sviđa nam se taj genijalan raskorak između Bredove filmske sklonosti lošoj hrani i njegova božanskog tijela”, rekao je, “Bilo je samo pitanje vremena kad će ga netko prozvati, ili još prije, slaviti zbog toga. Htjeli smo to prvi staviti na stol”.

brad-moneyball

Kečap i majoneza – Moneyball

U svakom slučaju, količina i raznlikost hrane koju je Brad Pitt pojeo na filmu  je impresivna. Chefovi Ali Currey Voumard i Mietta Coventry prilagodili su većinu recepata da bi jela bila prihvaljiva normalnim ljudima, jer vjerojatno nikome ne biste servirali bisque od jastoga kakav u Klubu boraca kuha Tyler Durden ili Rustyjev hamburger i koktel od kozica iz Oceanovih 11. Golub iz Snatcha i pečenje iz Mr and Mrs. Smith su posebna priča. 

brad-burger

Rustyjev hamburger – Oceanovih 11

 

brad-bisque

Tylerov bisque od jastoga – Klub boraca

brad-snatch-layout

Golub s krumpirima u umaku od Guinnessa – Snatch

 

brad-smith

Krvava pečenka – Mr. and Mrs. Smith

 

 

fat-brad

Doručak s breskvama – Mr. and Mrs. Smith

 

RESTORANI
ČOKOLADA
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.