Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Želite da vas kuhinja mirisima inspirira u svako doba godine? Pokušajte ovo

kuhinja-mirisi

Čekate goste i večera je gotova. Vino je u optimalnom stanju. Nedostaje još samo jedna stvar da cijelu stvar pretvorite u savršeno iskustvo. Malo što može ganuti čovjeka kao miris pečenja ili tek pečenih kolača, ali kuhinja vam može uvijek divno mirisati, profinjenim prirodnim i čistim mirisima kakvi se ne mogu kupiti u trgovinama. 

LJETO

Svježe začinsko bilje

Svježe sezonsko začinsko bilje. Menta, ružmarin, kadulja, timijan, sve moguće mješavine… Dobro zagrijte suhu tavu i stavite bilje na nju. Za 30 sekundi imat ćete miris zbog kojega ćete zapamtiti godišnji. 

JESEN

Cedar i šišarke

Jesen me miris pečenja i paljevine pomiješan s divnim toplim slatkim mirisima jesenskog povrća. Kuća vam već ionako često miriše na kolače, pečene paprike, ukuhano voće i kestene. Uz sve to, malo cedrovine spaljene na plamenu napravit će čudo. Istina, bilo bi preambiciozno nabavljati cedrovinu, pa će poslužiti i neki dobri mirisi štapići s čistim mirisom cedra. U kasnu jesen, kad se sjetite, pokupite par borovih šišarki i ubacite ih u pećnicu. 

ZIMA

Cimet i klinčići

Zima su  cimet i klinčići. Krčkanje cijelih štapića cimeta i cijelih klinčića u vodi stvorit će božićno blaženstvo u kuhinji a nije loše ni što će vam malo ovlažiti zrak isušen radijatorima. 

Agrumi

Korice naranče i limuna možete kuhati u vodi ili staviti na vruću suhu tavu. Ili ih naprosto bacite u vruću pećnicu na pola sata i zatim otvorite vrata.

PROLJEĆE

Mlada kopriva, jagode, trešnje, cvijeće

Napunite kuhinju i poneki tanjur poljskim cvijećem, jer kad ako ne u proljeće? Kuhajte mladu koprivu, ostavite nekoliko jagoda vani, napunite zdjelu trešnjama. Naribajte limetu i ostavite je na tanjuriću ili malo popržite ribanu koricu na suhoj tavi.

UVIJEK

Ako osjetite ustajale mirise kuhanja, jedna stara i efikasna metoda je destilirani bijeli ocat. Razrijedite ga s vodom (1:1), dodajte malo limunove korice unutra, neka sve zakuha i kad se para počne dizati uključite napu na najjače. Bijeli destilirani ocat koristi se i za čišćenje dasaka i radnih površina jer djeluje dezinfekcijski. U ovoj varijanti pročistit će zrak i njegov će miris brzo nestati.

Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.