Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

KVARNER U LOVRANU Pošteni riblji restoran s lijepim pogledom

kvarner-restoran-lovran-terasa

Na veliku terasu restorana Kvarner došli smo oko pola jedanaest navečer. Ondje je bilo još desetak ljudi. Za nekoliko minuta, čim nam je natočila vino, konobarica je dogurala vitrinu s ribama. U oči su nam upali pozamašni rep grdobine i ne baš mala orada. Konobarica je odmah rekla kako je orada iz ugoja, pa smo se radije odlučili za manjeg arbuna, i nekoliko grdobinih medaljona. I jedna i druga riba bile su precizno pečene, a posebno je važno što su medaljoni grdobine očišćeni od one ljigave ovojnice, s kojom ih i danas serviraju u brojnim hrvatskim restoranima.

IMG_2482

 I tako smo, uz lijepi pogled na lučicu nekoliko metara ispod terase, i na svjetla Rijeke udaljena dvadesetak kilometara, uživali u laganoj kasnoj večeri, uz koju se nekako dobro uklapala glazba s techno partya na rivi. U Kvarneru povremeno, ali vrlo povremeno, jedemo već desetak godina. Katkad smo znali naići na provrazredne kamenice i žive škampe, dok je izbor svježe ribe uvijek solidan.

U Kvarneru su dovoljno pametni da se ne pokušavaju baviti gastronomijom, nego korektno pripremaju ono što taj dan uspiju nabaviti, pri čemu, eto, goste obavještavaju koja riba dolazi iz uzgoja, a koja iz ulova, što jest iznimno važno, ne samo zbog razlike na računu. Kvarner je, dakle, starinski tradicionalni riblji restoran, s korektnim cijenama, kakvi su potrebni svakom mjestu na Jadranu: u neposrednom Kvarnerovom susjedstvu radi i Najade, još jedan ultratradicnalni, ali uvijek pozudani riblji restoran.

IMG_2486

Kvarner je, nadalje, i valjda najveći lokal na opatijskoj rivijeri. Bavi se organizacijom velikih proslava, cateringom, ugošćavanjem turističkih grupa (prije nekoliko godina ondje smo zatekli stotinjak slovenskih penzionera), a na njihovoj web stanici piše kako raspolažu s čak 450 sjedećih mjesta. Utoliko  je neobičnije da restoran takvog opsega posla uspijeva zadržati individualni pristup i kontinuirano dobru kvalitetu svježe ribe. Večeru u Kvarneru, s buteljkom Kozlovićeve malvazije, platili smo oko 550 kuna.

KVARNER
Šetalište maršala Tita 60, Lovran

HRANA +3/5  AMBIJENT -4/5 (terasa)  POSLUGA +3/5

sve kreditne kartice

Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.