Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Badel najavljuje veliku prezentaciju svojih vina u SAD-u, tržište žele otvoriti plavcima i graševinama

badel-amerika

Badel 1862 je najavio veliku prezentaciju svojih vinau SAD-u. Na poziv Udruženja sommeliera SAD-a tamo će pred uvoznicima, trgovcima, industrijskim konzultantima, sommelierima i stručnjacima predstaviti 16 vina iz svoga portfolia. 

Razlog ovog poziva su dobre ocjene koje su badelova vina dobila na 16. Natjecanju vina u Finger Lakesu 2015. Riječ je o trećem najvećem ocjenjivanju vina u SAD-u koje se održava u Rochesteru a Badelovavina tamo su osvojila četiri zlatne i srebne medalje. Nagrađeni su Ivan Dolac Barrique iz 2009., Korlat Merlot iz 2012., Korlat Syrah iz 2011. i Dingač 50°. Ocjenjivalo se više od 4000 uzoraka. Finger Lakes je poznat po tome što su među ocjenjivačima trgovci i uvoznici pa vinari čija se vina plasiraju dobro obično osjete značajne komercijalne efekte. 

Američko tržište otvarat će plavcima i graševinama

U Miami Beachu i New Yorku održat će se tri Masterclassa i dvije velike promocije. Vina će prezentirati Aleksandar Noršić, član upravnog odbora Vinske škole američkog udruženja sommeliera (United States Sommelier Association Wine School) i enologijnja Badela 1862 Tina Klepac.

korlat vinogradi

Korlatski vinogradi

“Za Miami smo odabrali dva objekta koji imaju vrlo značajnu ulogu i reputaciju u svojim domenama. Riječ je o Culinary Institute of Miami, ime govori sve, institucija koja iz godine u godinu lansira nove chefove i buduće ugostitelje, a druga je lokacija jedan od cijenjenijih Steak house lanac restorana Smith & Wollensky”, objasnio je Nrošić, “U New Yorku će se prezentacija održati u restoranu Dubrovnik, gdje se želi naglasiti gastronomska vrijednost badelovih vina i njihova podatna interakcija s hranom.“ Noršić ističe da su hrvatska vina još uvijek relativna nepoznanica na tržištu SAD-a. “Namjerno sam rekao relativna jer je za naša vina ipak čuo određeni broj upućenijih i iskusnijih ljubitelja vina ili onih koji su imali prilike turistički boraviti u Hrvatskoj. Ipak, za veliku većinu naša su vina još uvijek nepoznanica”. Američko tržište, kaže, Badel će otvarati plavcima i graševinom, ne zanemarujući internacionalne sorte koje su se vrlo dobro udomaćile u hrvatskim vinogradima. “Cilj masterclassa je predstaviti naša vina i sorte krugu ljudi koji stvaraju ili diktiraju trendove, odnosno direktno utječu na svijest potrošača”, zaključio je Noršić.

Vina koja će Badel predstaviti u SAD-u proizvode se u njihovim vinarijama u Benkovcu (Korlat Syrah iz 2010., Korlat Merlot iz 2012., Korlat Cabernet Sauvignon iz 2010., Korlat Rose iz 2014., Korlat Merlot Boutique iz 2011), Daruvaru (vrhunska vina Daruvarski Sauvignon 2015.,  Daruvarska Graševina 2015., kao i kvalitetna Daruvarska Graševina 2015), Križevcima, Hvaru (Ivan Dolac iz 2009., Ivan Dolac Barrique iz 2009., kvalitetna vina Plavac Hvar 2014. i Plavac Mediterano 2011.) i na Pelješcu (vrhunski Dingač 50° 2011. i kvalitetni Pelješac 2013.)

Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.