Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Naša snaga je u timu, naša vizija gastronomska izvrsnost u svakom trenutku, a lokalni okusi vječna inspiracija

pelegrini-tim

Snaga Pelegrinija u njegovom je timu, koji danas broji dvadesetak ljudi. Obzirom na prirodu posla, najviše vremena provodimo u restoranu i smatramo ga svojom kućom, a funkcioniramo kao obitelj. Naš tim čine mladi ljudi spremni svakodnevno učiti i raditi. Ključ našeg uspjeha je ljubav i odricanje. Biti chef i vlasnik restorana poziv je koji zahtjeva maksimalnu posvećenost jer tu nema radnog vremena i u pravilu radite uvijek kada se drugi ljudi odmaraju. Okolnosti nas nisu mazile u ovih deset godina, ali uvijek smo uspjeli naći načina da ih prevladamo.

pelegrini tim

Cijela moja karijera  posvećena je ugostiteljstvu. Kuhar sam postao igrom slučaja, jer nitko drugi nije moje ideje mogao pretočiti na tanjur. Stoga sam odlučio da ću raditi na sebi – išao sam na brojne edukacije i staževe po raznim restoranima diljem Europe. Danas je to praksa koju primjenjujemo sa stalnim članovima našeg tima, što se pokazalo ključnim faktorom za podizanje kvalitete naše usluge.

Želja nam je da nas što više ljudi upozna putem Pelegrinijeva degustacijskog menija jer je to najbolji način da gostima prenesemo našu gastronomsku viziju. Ono što nam je izazov cijelo vrijeme jest činjenica da se nalazimo u Šibeniku, koji se pak, u usporedbi s ostalim gradovima na obali, razvija mnogo sporije kao turistička destinacija.

pelegrini hrana

Moja je vizija uvijek ista – gastronomska izvrsnost u svakom trenutku. Imperativ nam je zadržati lokalne okuse i prezentirati gastronomsko naslijeđe našeg kraja. To je tradicionalni element u Pelegrianijevoj filozofiji, koji nam je neiscrpna inspiracija. Ono na čemu neprestano radimo jest dizanje kvalitete doživljaja kojeg pružamo našem gostu. Današnji gost od restorana traži puno više od “prehrane”. Upravo taj neopipljivi element jest ono što čini razliku. Svjetski trendovi govore da odlazak u restoran mora biti experience. Mi se također trudimo svakom gostu pružiti jedinstveni doživljaj. Upravo zbog toga, od ovog ljeta krećemo s pomalo drugačijim konceptom. Imat ćemo dva servisa – ručak i večeru; s time da ćemo ručak tijekom ljetne sezone služiti u minimalno tri slijeda kako bi svaki gost mogao dobiti priliku da shvati našu filozofiju.   

Dobra hrana izabrala je Rudolfa Štefana kuharom godine 2016.,  a Pelegrini je drugi put zaredom proglašen najboljim restoranom u Hrvatskoj

Foto: pelegrini.hr

Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.