Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Bistro Ab Ovo bi mogao postati najbolji restoran istočno od Jelačićeva trga

Ab Ovo je lokal u kojemu zaista vole hranu i vole restoranski i barski posao. Nastave li ozbiljno i zaista bespoštedno raditi, mogli bi izrasti u nešto puno veće

Ab Ovo je sjajno, duhovito i energizirajuće uređeni bistro na uglu Petrove i Bukovačke ulice, preko puta maksimirske šume. U nedjelju popodne bio je prepun, pa smo morali sjediti za stolom kraj stepenica koje vode u toalet. Što se nakraju nije pokazalo osobito otegotnom okolnosti. Ab Ovo funkcionira po načelu dnevnog sastavljanja menija koji potpisuje chef Filip Horvat, čovjek s renomeom Pete četvrtine.

Attachment-1 (7)

U nedjelju se jelovnik sastojao od točno sedam jela, što je nedopustivo premalo. Naručili smo 40 dana odležani ramstek i burger od tune, da bi ručak završili s tart tatinom s jagodama i dvije vrste bosiljka, Nismo naručili brizle, salatu od svježih šparoga, prepličjeg jajeta i pršuta od crne svinje, kao ni svinjsku vratinu. Tu meni završava.

Attachment-1 (2)

Situacija s vinskom kartom mnogo je gora, te odaje dojam entuzijastičkog amaterizma. Karta je sastavljena od vina iz Ivančićeva Vivata i Ivkićevih Finih stvari, te na prvi pogled zvuči osvježavajuće, pametno i kompetentno. Međutim, kako na karti nije bilo prvih pet vina koje smo pokušali naručiti,o njoj je potpuno besmisleno raspravljati. Zasad je valja zaboraviti.

Attachment-1 (3)

Hrana, srećom, pobuđuje puno bolje emocije od vinske liste. Ramstek je bio savršeno pečen i serviran s puno lišća mlade blitve, koja zaista predstavlja dobar izbor uz žestoko meso. Doduše, ramstek je bio relativno žilav, ali to nema veze s kuhinjom nego s dobavljačem, koji je restoranu uvalio ne baš prvorazredno meso. Burger od tune bio je, pak, izvanredan, bez ijednog ali.

Attachment-1

U ovom trenutku to je jedno od najboljih jela u formi burgera, koja se mogu pojesti u Zagrebu. U restoranu pečeni kruh također zaslužuje puno komplimenata. Tarte tatin, serviran sa zelenim i purpurnim bosiljkom izgledao je senzacionalno, kao da je došao iz Maka na konac, ali je karamel, nažalost, zagorio pa je bio neugodno gorak. Uz sve ove zamjerke,čitatelj bi očekivao nižu ocjenu.

Međutim, Ab Ovo je lokal gdje zaista vole hranu i gdje vole restoranski i barski posao. Stoga imamo razloga vjerovati da će Ab Ovo razmjerno brzo popraviti startupovske pogreške, i da će već do ljeta postati najbolji zagrebački restoran istočno od Jelačićeva trga. Ako nastave ozbiljno i zaista bespoštedno raditi. Ako će, pak, i preksutrapola vinske liste biti nedostupno, prvi ćemo to napisati. Cijene su vrlo ok: ramstek i burger koštaju po 70 kuna, a Claijev bijeli Ottocnto 230 kuna.

Ab Ovo

Bukovačka 27

Ocjena 3/5

sve kartice

Kako su recenzenti vodiča The Truffle ocijenili Ab Ovo, možete pogledati OVDJE

Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.