Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Na treći festival Okusi Mediteran u Šibenik dolaze chefovi Marco Stabile, Lionel Levy, Ippei Uemura…

t-stabile

U Šibeniku se od 26. do 29. svibnja održava novo izdanje festivala Okusi Mediteran/Taste the Mediterranean, događaja koji treću godinu zaredom okuplja chefove koji se ističu promocijom mediteranske kuhinje. Među njima ove godine  dolaze i dva zanimljiva imena s Michelinove liste, Lionel Levy, chef restorana nevjerojatnog Intercontinentala Hôtel Dieu u Marseillesu kojega smatraju predvodnikom nove marsejske kreativne kuhinje i toskanac Marco Stabile (na naslovnoj fotografiji) iz firentinskog restorana Ora d’Aria.

t-levy

Lionel Levy, Intercontinental Hôtel Dieu, Marseille

Pažnju je privukla i najava nastupa Issama Rhachija, najboljeg marokanskog kuhara, uz Meryem Cherkaoui chefa Mandarin Orientala u Marakešu. Festival Okusi Mediteran održat će se na nedavno otvorenoj tvrđavi Barone.

t-rhachi

Issam Rhachi, Mandarin Oriental, Marakeš

Pored spomenutih chefova, stižu i Japanac Ippei Uemura, osnivač i chef marsejskog restorana Tabi No Yume te znanstvenik, povjesničar i chef Emmanuel Perrodin, predsjednik Međunarodnog konzervatorija mediteranske kuhinje. Perrodin je i suosnivač Ouvres culinaires originales, koncepta koji kroz kuhanje na kulturnim događajima naglašava poseban odnos umjetnosti i kuhinje. 

t-uemura

Ippei Uemura,Tabi No Yume , Marseille

Specijalist za diplomatsku kuhinju chef Olivier Grouard koji zadnjih 20 godina predstavlja Francusku u njezinoj diplomatskoj mreži, održat će radionicu za učenike lokalne ugostiteljske škole što je odlična ideja organizatora. Na festivalu Okusi Mediteran nastupit će i chef Fabricio Vežnaver iz restorana Pergola u Zambratiji,  vlasnica zagrebačkog restorana Tač Vesna Miletić, Ante Božikov iz konobe Opat na Kornatu i vlasnik murterskog restorana Boba Vjeko Bašić.

Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.