Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Šakotin Xato definitivno je otišao u povijest. U Petrinjsku se uselio RougeMarin City

rougemarin-city

S izloga lokala u Petrinjskoj, odmah kraj Mundoake, golemi je bijeli natpis RougeMarin. Iznad izloga vide se manja slova City. Dakle, RougeMarin City definitivno se, kako smo bili najavili prije dva tjedna, uselio u prostor u kojem je nekih devet mjeseci radio Xató, svakako najmoderniji hrvatski restoran još od najboljih dana pulskog Valsabbiona.

Xato je nestao uslijed poslovne rastave chefa Tvrtka Šakote i vlasnika RougeMarina Marina Medaka. U svom kratkom postajanju Xato je pokušavao istraživati krajnje mogućnosti hrvatskih kuhinja, koristeći se, među ostalim, japanskim tehnikama. Svaka od naših sedam ili osam večera u Xatu bila je doživljaj za sebe, usprkos redovitim , katkad teškim pogreškama u servisu i dogmatskoj vinskoj karti.

Posebno je zanimljivo da Xatu nisu nedostajali gosti: navečer je znao biti pun do posljednje stolice, tako da se ne može tvrditi da zagrebačka publika nije prepoznala Šakotin progesivni gastronomski koncept. Čvrsto vjerujemo se da će u svojim novim projektima chef Šakota nastaviti iskazivati artikuliranost, vještine i talent koji su ga već uvrstili u vrlo malu skupinu najvažnijih hrvatskih kuhara.

Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.