Ona ukradena boca votke od 1,3 milijuna dolara pronađena je, prazna i oštećena

Još uvijek nepoznati čovjek u utorak je ušetao u bar Cafe 33 u središtu Kopenhagena i ukrao bocu Russo Baltiquea, najskuplje votke na svijetu vrijedne 1,3 milijuna dolara. Votka u zlatnoj boci s kožnom intarzijom i čepom u obliku ruskog carskog orla optočenog dijamantima, obljetnički je proizvod latvijskog proizvođača luksuznih automobila Dartz Motorz. Kreirana je povodom stogodišnjice proizvodnje automobila Russo Balt. Vlasnik Cafea 33 Brian Ingberg izjavio je da je votka u baru bila na šest mjeseci, na posudbi i da mu je bocu posudio osobno osnivač Dartz Motorza Leonid Jankelovič, na neograničeno vrijeme. Pojavila se i u Netflixovoj seriji House of Cards, kao poklon ruskog predsjednika američkom.

Votka je jučer pronađena, točnije pronađena je prazna i oštećena boca, na ulazu u gradilište u Charlottenlundu, rezidencijalnom predgrađu Kopenhagena. Kradljivac je ipak htio samo popiti votku ili se, kako je uvjeren Ingberg, uplašio kad je krađa postala vijest dana u svim svjetskim medijima. Danska policija objavila je da je boca na analizi kako bi se pronašli eventualni tragovi koji bi doveli do počinitelja.

Izišli su i novi detalji. Votka u Cafeu 33 je bila tajna dok nije ukradena. Ne zna se zašto ju je Ingberg posudio. Ingberg kaže da ga je nedugo nakon  krađe kontaktirao muškarac koji je rekao da zna kod koga je votka i da je kradljivac želi vratiti. “Imao sam osjećaj da je shvatio da je nevolji zbog policije, a i Leon je u Rusiji htio poslati ljude da je traže,” izjavio je za New York Times. Sam Jankelovič izjavio je da je, kad je čuo za krađu, mislio da je riječ o novogodišnjoj šali. “Nije bila šala,” dodao je, “ali imao sam jak osjećaj da će boca biti vraćena. Vjerujem u boga votke.” Ovaj bizarni slučaj očigledno još nije ni blizu razrješenja.

FacebooktwitterpinterestlinkedintumblrmailFacebooktwitterpinterestlinkedintumblrmail

LISTE, RECEPTI...

VIEW ALL

Ultimativni Kvartovski vodič kroz zagrebačke dobre lokale 3. dio

U trećem dijelu zagrebačkog Kvartovskog vodiča naveli smo…

LAST SECOND SHOPPING #2: Niz izvrsnih pjenušaca po prihvatljivim cijenama

Kvaliteta industrije pjenušaca u Hrvatskoj značajno je porasla.…

Zašto jadranski hoteli s 5 zvjezdica imaju iste room service menije kao da posluju u Londonu, Dubaiju ili Bangkoku?

Room servis koji vas natjera da zaboravite gdje…

Zašto je odležana riža prvi izbor chefova za superkremaste rižote (RECEPT)

Zbog klime i ritma berbi, odležane riže u…
torte Olge Noskove

Naučite raditi torte Olge Noskove i upoznajte novu razinu slastičarskog porna

Internet je dosta poludio za nestvarnim glazurama na…
mlada-maslinova-ulja

Probali smo devet istarskih mladih ulja prešanih unatrag desetak dana. Rezultati su fascinatni

Istra je, ponovimo još jednom, višestruko proglašena najboljom…