Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Timeova adventska fritula je odlična, kažu Jamnica recenzenti, ali ima tu još slatkih iznenađenja 

Kratki podsjetnik: Jamnica ove godine vodi dobitnike natječaja po Adventu u Zagrebu gdje kušaju ponudu i recenziraju. Iako nije riječ o kritičarima i ekspertima, njihovi komentari daju dodatnu dimenziju cijeloj adventskoj priči. Prvo je bila slana tura, gdje je veprova kobasica proglašena apsolutnim hitom, a sad je nova grupa ljudi kušala slastice na 5 kućica.   

Manje ili više očekivano, Apple pie fritula na kućici Time restorana izazvala je najviše oduševljenja. Već smo spominjali, Apple pie fritula adventski je specijalitet Timeova slastičara Roberta Hromalića koji je svoju hrskavu fritulu napunio vanilijom i pečenim začinjenim jabukama. Svih 5 recenzenata i njihove pratnje potvrdili su da je ovakva fritula najveće i najugodnije iznenađenje kad su adventske slastice u pitanju.

Uz fritulu, najveće iznenađenje je Wafletina s kućice Čudna Šuma u Varšavskoj ulici. Neki od komentatora čak su rekli da je riječ o pravoj maloj “vafl-revoluciji” i svesrdno je preporučuju. Probali su i klasične palačinke i fritule na Bonita i Bar 45 kućici, čemu su bili itekako skloni jer, kažu, uz pomalo ekstravagantne slastice kao što je Apple pie fritula, uživaju i u klasičnoj ponudi. Palačinke i fritule spravljene “kao kod kuće” pokazuju da Advent u Zagrebu ima ponudu i za one koji ne žele eksperimentirati.

Probali su, naravno, i toliko hvaljenu germknedlu u Spizza kućici, a interesantno je da se čak 4 od 5 Jamnica recenzenata prvi put susreće s ovim jelom. Bit će vam zanimljivo pročitati kakvi su im dojmovi i što ih je još razveselilo, pa pogledajte izvještaj na web stranici Jamnice.

Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.