Sommelierka Jelena Šimić Valentić otvara novi vinski bar Pupitres u Frankopanskoj

Zagrebačka sommelierka Jelena Šimić Valentić otvara novi vinski bar u gradu. Pupitres, nazvan kao i njezina vrlo popularna vinska škola,  otvara se sredinom rujna u Frankopanskoj ulici broj 1. Pripreme možete pratiti uživo na Facebook stranici Pupitres-Boutique vinske kulture. Bar Jelene Šimić Valentić predstavlja novi format na zagrebačkoj sceni. Osim kao bar i cafe ( posluživat će i kavu i jednostavni doručak), Pupitres će sa svojim četveročlanim timom biti i edukacijski centar i vinska čitaonica otvorenog tipa. Na vinskoj listi koju upravo dovršavaju nalazit će se oko 15o vina. Tri godine nakon što su pokrenute, vinske škole Jelene Šimić Valentić sada će se održavati svaki dan, a navečer će se u Pupitresu, uz pršut, sir i 150 vina, moći slušati jazz nastupi uživo. Bit će to “mjesto u Zagrebu koje će biti ispunjeno vinom, smijehom, pozitivnom energijom, toplim i vrijednim osobljem Gdje ćemo zaboraviti na sve brige”, najavila je u svom poznatom entuzijastičnom stilu ova neumorna sommelierka na svom blogu.

Jelena Šimić Valentić kaže da godinama planira otvaranje ovakvog formata vinskog bara. Lani je pokrenula i uspješnju crowdfunding kampanju. “Od naše crowdfunding kampanje održala sam još 98 vinskih radionica. Sada ukupno 268 – u nepune tri godine postojanja. Zamislite samo koliko ljudi je zavoljelo vino.”, piše Jelena Šimić Valentić. “U Pupitres baru nastavljamo istim tempom. Družit ćemo se s čašom vina u ruci i zajedno raditi na promociji i uzdizanju vinske kulture u nas. Svi zajedno zavoljet ćemo vino još više! I biti sretniji ljudi. Inspirativni i puni vjere u sebe. Učinit ćemo vas sretnima! “ Sommelierka će osobno voditi bar jer, kao kaže, želi svakom gostu približiti vino, educirati strane goste i turiste o hrvatskim vinima. Vinski barovi tek odnedavno postaju popularni u Zagrebu, posebno oni koji nude ozbiljna vina u opuštenoj i neformalnoj atmosferi. I Pupitresova ideja je demokratizacija vina, stvaranjem mjesta u kojemu ljudi neće postajati nesigurni kad se suoče s više od 100 etiketa, u kojemu će moći pitati sve što hoće i dobiti razumljiv, stručan odgovor.  Nakon sjajnog Bastiona, odličnog Cheese Bara, Basementa i Vina, otvaranje još jednog vinskog bara koji vode entuzijasti i sommelieri, više je nego dobra vijest za zagrebačku scenu.

Foto/Goran Hrubi za Pupitres 

FacebooktwitterpinterestlinkedintumblrmailFacebooktwitterpinterestlinkedintumblrmail

LISTE, RECEPTI...

VIEW ALL

6 hrvatskih craftova koje volimo i cijenimo više od ostalih domaćih piva

Hrvatska craftomanija nikako da se zaustavi. Dapače, stalno…

Hoteli su se počeli boriti za promet posebnim uslugama za mozgove svojih gostiju

Ako vam netko spomene pametni hotela vjerojatno ćete…

Kako se u Zlatnom dobu zagrebačkih restorana snalaze veterani? Ne baš najbolje

Zagrebačka restoranska ekspanzija obuhvaća niz novih restorana, kao…

Gastronomska karta turistički najfrekventnije zagrebačke ulice. U Tkalčićevoj zasad bez grižnje savjesti možemo preporučiti samo Agavu

Zagrebačka turistička sezona otpočela je kišom. Što nije…

Ovo je 10 najjačih žestokih pića na svijetu

Najjača žestoka pića na svijetu ne služe samo…

10 najboljih zagrebačkih restorana za prvu polovicu 2016.

Kult Plave Kamenice uskoro objavljuje opsežni restoranski vodič…

Komentirajte