Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Rovinjski Tutto Bene dobar je primjer odgovornog i profesionalnog turističkog restorana

“Mi se igramo s hranom. Mislim da smo drukčiji od većine rovinjskih restorana,”rekao nam je u srijedu navečer Josip Vekić, vlasnik i chef gostionice Tutto Bene smjestene u ulici de Amicis odmah iznad Carrere, u jednoj od frekventnijih rovinjskih turističkih zona. Jelovnik bistroa Tutto Bene zaista predstavlja blagi odmak od tipične rovinjske turističke restoranske scene.

Tartar od tune reże se ručno po narudžbi, i zaista je izvrstan, pa mu nisu bili potrebni loši tartufi. Dagnje ne plivaju u klasičnoj buzari nego u vrlo finom umaku od rajčice s optimalno doziranim čilijem i klicama. File romba dolazi na stol u pismu. Pismo je neka vrsta tijesta, poput prilično masnog tijesta za savijaču.

Chef Josip Vekić s pomoćnikom

Zbog pretjerane masnoće i ne baš uzorne teksture tijesta ovo jelo ne funkcionira najbolje. Sama riba je, međutim, bila vrlo, vrlo ukusna i sočna, a precizno narezani julienne od mrkve i tikvice pokazuju kuharovu tehničku kompetentnost. Baš kao što grančice svjeże majčine dušice u košari za kruh govore o maštovitosti i dobrom ukusu.

Usred malog lokala nalazi se pravi bunar s vodom

Na susjednim smo stolovima promatrali zaista impresivne black angus steakove, pa nam je bilo žao što nismo bilo gladniji. Steakovi su izgledali toliko dobro da bi otvorili apetit i vegetarijancima. Tutto Bene zabavan je i šarmantan restoran. Baš onakav kakvi bi trebali biti profesionalni i odgovorni turistički restorani.

 

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.