tac-muroskva

TAČ IDE NA MORE Popularni zagrebački restoran otvara pomorsku podružnicu u Novom Vinodolskom

U Novom Vinodolskom dovršena je nova marina Muroskva, koja će značajno povećati turistički potencijal tog primorskog mjesta. Vlasnik marine, biznismen Vanja Špiljak dogovorio se s Tihomirom i Vesnom Miletić, vlasnicima uspješnog restorana Tač na zagrebačkom Vrhovcu, da oni preuzmu Muroskvin restoran sa 120 mjesta: šezdeset na terasi i šezdeset u klimatiziranom prostoru.

Restoran, koji će se vjerojatno zvati Novi Tač, pretežno će se baviti ribom i mediteranskon kuhinjom:” Na jelovniku će biti sedamdeset do osamdeset posto jela od riba, rakova i školjki. Ostatak jelovnika također će se bazirati na hrani iz lokalnog okruženja poput creske janjetine.” rekao nam je u srijedu gospodin Miletić.

Tač na moru otvara se početkom srpnja. Radit će cijelu godinu, što je golemi dobitak za taj dio obale. Naime ,od Opatije prema jugu sve do Dalmacije, ne postoji niti jedan kulinarski ozbiljan restoran ( ne računajući otoke). Posebno je loše stanje s restoranima na području Crikvenice, Selca i samog Novog Vinodolskog. Stoga je otvaranje Novog Tača značajan gastronomski događaj za turizam hrvatskog primorja.

FacebooktwitterpinterestlinkedintumblrmailFacebooktwitterpinterestlinkedintumblrmail

LISTE, RECEPTI...

VIEW ALL

7 izvrsnih malvazija iz 2015. godine, sigurno najbolje berbe u ovom desetljeću

U protekla smo dva mjeseca, od en primeur…

13 najboljih gastroterasa za 2017. Poredak ranog proljeća

Proljeće je stiglo brže i s višim temperaturama…

Sezona je mladog graška. Evo kako ga birati, kupovati, kuhati…

Sezona svježeg graška je kratka, bere se od…

NENAD NIZIĆ Za razvoj turizma u Splitu prioritet je dovesti poznate svjetske hotelske lance

S Nenadom Nizićem, predsjedavajućim Grupacije luksuznih i jedinstvenih…

Gastronomska karta turistički najfrekventnije zagrebačke ulice. U Tkalčićevoj zasad bez grižnje savjesti možemo preporučiti samo Agavu

Zagrebačka turistička sezona otpočela je kišom. Što nije…

20 restorana u koje se ide zbog ambijenta koliko i zbog hrane (THE TRUFFLE)

Ambijent restorana je neuhvatljiva kategorija koja se ne…

Komentirajte