TAČ IDE NA MORE Popularni zagrebački restoran otvara pomorsku podružnicu u Novom Vinodolskom

U Novom Vinodolskom dovršena je nova marina Muroskva, koja će značajno povećati turistički potencijal tog primorskog mjesta. Vlasnik marine, biznismen Vanja Špiljak dogovorio se s Tihomirom i Vesnom Miletić, vlasnicima uspješnog restorana Tač na zagrebačkom Vrhovcu, da oni preuzmu Muroskvin restoran sa 120 mjesta: šezdeset na terasi i šezdeset u klimatiziranom prostoru.

Restoran, koji će se vjerojatno zvati Novi Tač, pretežno će se baviti ribom i mediteranskon kuhinjom:” Na jelovniku će biti sedamdeset do osamdeset posto jela od riba, rakova i školjki. Ostatak jelovnika također će se bazirati na hrani iz lokalnog okruženja poput creske janjetine.” rekao nam je u srijedu gospodin Miletić.

Tač na moru otvara se početkom srpnja. Radit će cijelu godinu, što je golemi dobitak za taj dio obale. Naime ,od Opatije prema jugu sve do Dalmacije, ne postoji niti jedan kulinarski ozbiljan restoran ( ne računajući otoke). Posebno je loše stanje s restoranima na području Crikvenice, Selca i samog Novog Vinodolskog. Stoga je otvaranje Novog Tača značajan gastronomski događaj za turizam hrvatskog primorja.

FacebooktwitterpinterestlinkedintumblrmailFacebooktwitterpinterestlinkedintumblrmail

LISTE, RECEPTI...

VIEW ALL

Evo zašto ove godine na adventu svi jedu germknedle (RECEPT)

Zagrebački advent na Instagramu je jedan nepregledni ocean selfieja…

Opatijski Kvarner dobar je primjer najtipičnijih pogrešaka u hrvatskom hotelijerstvu

Obnovljena ikona hrvatskog turizma je prosječan hotel s…

PONOĆNI VODIČ KROZ TKALČIĆEVU Sjajno je što se može jesti gotovo svugdje, loše je što ta hrana uglavnom ništa ne valja

Prošle je subote, nešto prije ponoći, Tkalčićeva po…

7 najvažnijih događaja u hrvatskoj restoranskoj i vinskoj industriji 2016.

Kad je riječ o našem kulinarsku i vinarstvu,…

Na doručku splitskog hotela Park sada nude magareće mlijeko i burgundske puževe

Doručak je osobna iskaznica svakog hotela s pet…

Chaud-froid d’Oeuf au Sirop d’Érable Alaina Passarda, najslavnije jaje zapadne visoke kuhinje

Chef Alain Passard je velikan nove francuske kuhinje.…

Komentirajte

    • Zdenka Dvojković
    • 10/07/2017
    Reply

    Molim gospođu Vesnu Miletić ili Tača, da mi se jave, izgubila sam mobitel, a moj broj je 0915074957. Lijepi pozdrav !