Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Proljetni gala ručak hrvatskih JRE chefova u dvorcu Miljana, počet će u Mercedesovim limuzinama

miljana

Međunarodna udruga Jeunes Restauraters d’Europe (JRE) u subotu 11. ožujka najavljuje humanitarni gala ručak u zagorskom dvorcu Miljana. Događaj, koji će okupiti chefove svih 14 hrvatskih restorana članova JRE, podsjeća na vremena prije krize. Trajat će cijelo poslijepodne, goste će u Miljanu voziti Mercedesove limuzine i točit će se Moet Grand Vintage. JRE-ova gala koja se ove godine održava pod naslovom The Best or Nothing & Talent and Pasion, počinje u 11:30 doručkom u Mercedesima i prvim jelima dvoje JRE chefova. Na putu prema dvorcu, gosti će stati u pop-upu u Zagorju gdje će kuhati idući chef, a nakon toga nastaviti u Miljanu na ručak od sedam slijedova.

Kuhat će chefovi rovinjskog Montea koji je upravo dobio prvu Michelinovu zvjezdicu u Hrvatskoj, zatim chefovi Pelegrinija, Dubravkinog puta, novigradskog restorana Marina, Boškinca, San Rocca, Drage di Lovrana, Pergole, Zigantea, Foše, dubrovačkog Restorana 360, umaškog Badija, Plavog podruma i Bevande. Cijeli događaj trajat će do 17:30 kad će goste luksuzne Mercedesove limuzine vratiti u Zagreb. Mjesta za gala ručak JRE rezerviraju se u restoranima koji sudjeluju, cijena rezervacije je 2500 po osobi.

Organizacija je partnerstvo graševinske tvrtke Kamgrad koja je nakon obitelji Kajfež postala vlasnik dvorca Miljana, lokalne turističke zajednice i nekih od vodećih hrvatskih vinarija i distirbutera, među ojiam su Miva galerija vina, Kozlović, Tomac, Stina, Bodren, Bolfan i Olea sjajnog istarskog proizvođača maslinovih ulja Duilia Belića. Jeunes Restauraters d’Europe osnovan je 1974. u Francuskoj i danas u članstvu broji 350 restorana u 16 zemalja, od kojih najmanje 180 ima Michelinove zvjezdice. 

Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.