barbieris

Zagrebačku zimu mogla bi ugrijati otvaranja tri uzbudljiva restorana

Poslije adventskog superbiznisa i uobičajenog skijaškog timeouta, zagrebačku restoransku scenu očekuju tri izuzetno interesantna otvorenja. Početkom veljače trebao bi se otvoriti Pod zidom u Teslinoj. Riječ je o drugom restoranu Borne Janeša i njegove ekipe, koja vodi iznimno uspješni bistro Pod zidom, kraj ulaza u tržnicu Dolac. Novi Pod zidom otvara se u prostoru Pizza Cut Ducka preko puta Carpaccia, gdje je do Božića kuhao dosta omiljeni chef Igor Gudac.  Pod Zidom u Teslinoj bit će jednostavni, vibrantni bistro s niskim cijenama bez reervacija, s malim izborom vina (dva do tri crna, dva-tri bijela, rose i pjenušac), i sa srčanom svakodnevnom hranom, koja će se bar jednim dijelom pripremati pred gostima. Cilj je privući i nahraniti što više ljudi, koji će poslije obroka u Teslinoj izaći iz bistroa sretni, zadovoljni, siti i bez vidljivijih posljedica u novčaniku.

U prvoj polovici veljače kako nam je danas kazao Andrej Barbieri, otvorit će se Barbieri’s, zajednički projekt ultrapopularnog chefa i njegova bratića, poduzetnika  Frane Barbierija. Barbieri’s, smješten u prostoru originalnog Takenoka u Kaptol Centru, prema prvim najavama ne bi trebao biti restoran visoke kuhinje, nego lokal gdje će se u jednostavnijim jelima od ribe, tjestenine i lokalnih mesa vidjeti Barbierijev sad već prepoznatljivi rukopis.

Za Barbieri’s je u svakom slučaju iznimno važno da se gastronomski pozicionira znatno iznad riječke Conce d’Oro, vrlo simpatičnog Andrejeva bistroa s dobrom hranom.Čini nam se, naime, da u posljednje vrijeme zagrebačka publika ponovo postaje kulinarski pa možda i vinski ambicioznija, i da će od Barbieri’sa očekivati stanoviti spektakl. S obzirom na reputaciju chefa i na prestižni interijer sa snažnim restoranskim pedigreom, otvaranje Barbieri’sa svakako bi trebao biti središnji kulinarsko-društveni događaj u Zagrebu ove zime.

Naposljetku, u prostoru lounge bara Witness na Zrinjevcu, već neko vrijeme radi i restoran, što se može zaključiti po natpisu na ulazu ali ne i po uređenju. Witness i dalje izgleda kao lounge bar iz, recimo, 2008. ili 2009.godine. U Witness se uselio renomirani dalmatinski kuhar Toni Erceg, koji je prije dolaska u Zagreb radio u restoranu LD korčulanskog butik hotela Lešić Dimitri, člana prestižnog svjetskog lanca Relais et Chateaux. S Ercegovim smo se kuhanjem pri put susreli na prosinačkoj zagrebačkoj Gypsy table večeri, gdje je pripremio izvrstan ragu od sipe s kremom od krumpira i crnim tartufima. Witness na svom Faceu već objavljuje  atraktivne fotografije Ercegovih tanjura, uz potpis “još malo”, pa se nadamo da će restoran uskoro proraditi punim kapacitetom.

FacebooktwitterpinterestlinkedintumblrmailFacebooktwitterpinterestlinkedintumblrmail

LISTE, RECEPTI...

VIEW ALL

14 trendova (i brendova) koji su obilježili ljeto 2016.

Prvi dan škole počeo je kišom. Baš kako…

5 zagrebačkih restorana koji nude najbolju vrijednost za novac

Naša top lista lokala koju isporučuju najbolju vrijednost…

Zašto jadranski hoteli s 5 zvjezdica imaju iste room service menije kao da posluju u Londonu, Dubaiju ili Bangkoku?

Room servis koji vas natjera da zaboravite gdje…

NE PREPORUČUJEMO: Mjesta gdje ne biste trebali trošiti novac

Not Recommended (Ne preporučujemo), svojedobno je bila kultna…

Pulska Park Plaza Histria tipična je udobna spavaonica za goste koji baš ne vole hotele

Prije točno 29 godina kad je podignut, hotel Histria…

8 vrlo dobrih blagdanskih pjenušaca za manje od 100 kuna

Seriju božićnih vodiča za kupnju otvaramo preporukom za…

Komentirajte