Tko je Salt Bae, turski chef za kojim je internet doslovno poludio? 

Naravno da su mu žene dale nadimak Salt Bae, zbog tog pokreta kojim soli steak nakon što ga stručno izreže (i još ponečeg). Video koji mu je donio nadimak ima tri milijuna pregleda na Instagramu i tisuće reakcija na Twitteru učinili su ga internetskom senzacijom. Ljudima ga ne mogu prestati gledati dok priprema meso, masira krave i trančira buteve. Prema reakcijama na internetu, čini se da bi bilo dovoljno i da samo stoji pred kamerom.

Gospodin u središtu ove priče je turski chef Nusret Gökçe koji  odaje počast karnalnoj privlačnosti najboljih rezova mesa i steakovima i diže food porn na novu razinu, onu za odrasle. Bruno Mars je pokret kojim Gökçe soli steak usporedio sa savršenim mikedropom, chef izgleda sjajno u bijeloj majici i prsluku i izaziva histeriju na društvenim mrežama. Upravo je pokrenuta peticija u kojoj obožavatelji traže od Applea da napravi Salt Bae emoji.

Ottoman steak ?

A video posted by nusr_et (@nusr_et) on

Chef Nusret Gökçe je suvlasnik popularnog istanbulskog steak housea Nusr-Et koji radi na šest lokacija u Turskoj i Dubaju. Nusr-Et je poznat kao okupljalište turskih celebrityja ali svjetski slavnim učinili su ga foodieji na društvenim mrežama. S 1,1 milijun followera na Instagramu, ni Gökçe više nije anoniman, a ima i pokriće. Čovjek zna s mesom i očigledno je dobar biznismen. 

Gosteriyorsun Ama vermiyorsun dedi

A video posted by nusr_et (@nusr_et) on

U intervjuu turskom Aksamu, Gökçe je ispričao ponešto o svom teškom profesionalnom putu. Odrastao je u rudarskoj obitelji kao jedno od petero djece, rano morao odustati od škole jer ga roditelji nisu mogli financirati, sam se probijao u restoranima kao pripravnik kod nekoliko mesara i nakon što je skupio novac i proveo neko vrijeme učeći od najboljih u Argentini,  otvorio svoj prvi restoran. Gökçe je poznat kao chef koji sam vodi većinu svojih restorana, 18-satne smjene su mu normalne i nije mu problem ubaciti malo viralnog marketinga u raspored.

FacebooktwitterpinterestlinkedintumblrmailFacebooktwitterpinterestlinkedintumblrmail

LISTE, RECEPTI...

VIEW ALL

Sofrito

Ovaj  pripravak od rajčice, češnjaka, maslinova ulja i luka,…

Legendarni pariški hotel Crillon otvara se nakon četiri godine renoviranja

Radovi su trajali dvostruko dulje nego što je…

Zašto jadranski hoteli s 5 zvjezdica imaju iste room service menije kao da posluju u Londonu, Dubaiju ili Bangkoku?

Room servis koji vas natjera da zaboravite gdje…

Može li rose uistinu biti vrhunsko vino? Naravno da može (evo i četiri primjera)

Kolovoški Decanter uz duhoviti naslov 30 Rose to…

Alain Ducasse: Kako savršeno ispeći biftek na azijski način

Alain Ducasse jedn je od najvažnijih francuskih i…
torte Olge Noskove

Naučite raditi torte Olge Noskove i upoznajte novu razinu slastičarskog porna

Internet je dosta poludio za nestvarnim glazurama na…

Komentirajte