saltbae

Tko je Salt Bae, turski chef za kojim je internet doslovno poludio? 

Naravno da su mu žene dale nadimak Salt Bae, zbog tog pokreta kojim soli steak nakon što ga stručno izreže (i još ponečeg). Video koji mu je donio nadimak ima tri milijuna pregleda na Instagramu i tisuće reakcija na Twitteru učinili su ga internetskom senzacijom. Ljudima ga ne mogu prestati gledati dok priprema meso, masira krave i trančira buteve. Prema reakcijama na internetu, čini se da bi bilo dovoljno i da samo stoji pred kamerom.

Gospodin u središtu ove priče je turski chef Nusret Gökçe koji  odaje počast karnalnoj privlačnosti najboljih rezova mesa i steakovima i diže food porn na novu razinu, onu za odrasle. Bruno Mars je pokret kojim Gökçe soli steak usporedio sa savršenim mikedropom, chef izgleda sjajno u bijeloj majici i prsluku i izaziva histeriju na društvenim mrežama. Upravo je pokrenuta peticija u kojoj obožavatelji traže od Applea da napravi Salt Bae emoji.

Ottoman steak 🔪

A video posted by nusr_et (@nusr_et) on

Chef Nusret Gökçe je suvlasnik popularnog istanbulskog steak housea Nusr-Et koji radi na šest lokacija u Turskoj i Dubaju. Nusr-Et je poznat kao okupljalište turskih celebrityja ali svjetski slavnim učinili su ga foodieji na društvenim mrežama. S 1,1 milijun followera na Instagramu, ni Gökçe više nije anoniman, a ima i pokriće. Čovjek zna s mesom i očigledno je dobar biznismen. 

Gosteriyorsun Ama vermiyorsun dedi

A video posted by nusr_et (@nusr_et) on

U intervjuu turskom Aksamu, Gökçe je ispričao ponešto o svom teškom profesionalnom putu. Odrastao je u rudarskoj obitelji kao jedno od petero djece, rano morao odustati od škole jer ga roditelji nisu mogli financirati, sam se probijao u restoranima kao pripravnik kod nekoliko mesara i nakon što je skupio novac i proveo neko vrijeme učeći od najboljih u Argentini,  otvorio svoj prvi restoran. Gökçe je poznat kao chef koji sam vodi većinu svojih restorana, 18-satne smjene su mu normalne i nije mu problem ubaciti malo viralnog marketinga u raspored.

FacebooktwitterpinterestlinkedintumblrmailFacebooktwitterpinterestlinkedintumblrmail

LISTE, RECEPTI...

VIEW ALL

Ferran Adrià 2011. je izdao avangardnu kuharicu za jeftino kućno kuhanje. Ova juha od dinje i grejpa je iz nje

Nikome nije bilo ništa jasno kad je Ferran…

Pileći temeljac

Ovo je recept za bazični svijetli pileći temeljac,…

Kako postaviti glazuru na tortu – savršeno

Perfektne glatke torte mogu djelovati zastrašujuće, ali ako znate…

Otvoren je prvi ledeni hotel na svijetu koji radi cijele godine

Slavni švedski pop-up hotel ICEHOTEL koji se gradio…

Genijalnost gin tonica je u njegovim molekulama. Otkrijte je s dva sjajna recepta Marina Nekića

Jedna od boljih stvari u životu kad počnu…

Pogledajte finaliste Europske nagrade za dizajn hotela (među kojima je i jedan hotel iz Sarajeva)

Suci su počeli obilaziti hotele koji su ušli…

Komentirajte