takenoko

SIJEČANJSKI IZBOR 7 niskokaloričnih zagrebačkih restorana

Umjesto da se poslije blagdana iscrpljujemo grižnjom savjesti, dijetama i apstinencijom, odlučili smo biti razumni i nastaviti uživati u vrhunskoj hrani, samo ne baš svoj vrhunskoj hrani. Sastavljajući listu zagrebačkih restorana koji nude prvorazredne a niskokalorične jelovnike, suočili smo se s neugodnom činjenicom da je takvih u Zagrebu zapanjujuće malo. Stoga listom niskokaloričnih restorana dominiraju oni japanski, uz nekoliko iznimaka. 

1. BISTRO 75, Preradovićeva 34

Pametni, dražesni i opravdano popularni Bistro 75 redovito nudi nekoliko vrlo svježih salata i prilično ukusnih povrtnih juha. Ni falafel od graška nije opasan za kontrolu kalorija. Izbor vina mnogo je bolji nego prije dvije godine, dok među pivom briljira Viško.

2. BOTA ŠARE, Zvonimirova 124

Botu Šare stavili smo na ovu listu zbog kamenica. Kamenice su niskokalorične, upravo im traje puna sezona, a u Botu Šare redovito dolaze svježe, ravno iz Stona. Osim toga, u Bota Šari kamenice su izrazito jeftine: deset kuna po komadu.

3. EVERGREEN, Ilica 49

Sushi bar u iličkom izlogu zasluženo se nametnuo kao jedna od najpouzdanijih gradskih lokacija za sirovu ribu. Evergreenima svojih nedostataka, ali svejedno zaslužuje srdačne preporuke.

4. GAJBICA, Vlaška 7

Mali hipijevski lokal u Staroj Vlaškoj svojom ponudom povrtnih juha, malih jela, salata i svježih sokova osigurava pregršt zdravih kakorija za brzi ručak u nepretencioznom ambijentu.

5. TAKENOKO, Masarykova 22

Raskošno uređeni veteran zagrebačke restoranske scene nudi najveću selekciju sushija i sashimija u centru grada, uz sve točniju vinsku listu.

6. TEKKA, Radnička 37b

Poznavatelji kažu kako Tekka koristi najbolju rižu od svih zagrebačkih sushi kuhinja. Tekka je u studenom lanjske godine predstavila novi meni, koji se zaista bazira na najboljim dostupnim sastojcima.

7. TIME, Petrinjska 7

Timeovi su sushiji uvjerljivo najatraktivnije prezentirani. Riblji carpaccio u ponzu umaku chefa Vida Nikolića skladno pjeva u različitim oktavama. Porcije nisu velike, što je optimalno za siječanj, dok se vinska lista značajno popravila.

FacebooktwitterpinterestlinkedintumblrmailFacebooktwitterpinterestlinkedintumblrmail

LISTE, RECEPTI...

VIEW ALL

4 gastronomski najoriginalnija restorana u Hrvatskoj

Hrvatska je restoranska scena uglavnom konvencionalna. Činjenica je…

KLASA 2017. Četiri zagrebačka fine dining restorana koji zaista zaslužuju tu oznaku

Fine dining, ukratko, podrazumijeva visoku razinu svih aspekata…

Pulska Park Plaza Histria tipična je udobna spavaonica za goste koji baš ne vole hotele

Prije točno 29 godina kad je podignut, hotel Histria…

Four Seasons u Londonu otvara spektakularni hotel s restoranom Anne-Sophie Pic

Four Seasons najavio je da u veljači  2017.…

Ultimativni Kvartovski vodič kroz zagrebačke dobre lokale 3. dio

U trećem dijelu zagrebačkog Kvartovskog vodiča naveli smo…

10 hrvatskih chefova koji su obilježili 2016.godinu

Ovo nije lista deset najboljih hrvatskih kuhara.Takvu bi…

Komentirajte