takenoko

SIJEČANJSKI IZBOR 7 niskokaloričnih zagrebačkih restorana

Umjesto da se poslije blagdana iscrpljujemo grižnjom savjesti, dijetama i apstinencijom, odlučili smo biti razumni i nastaviti uživati u vrhunskoj hrani, samo ne baš svoj vrhunskoj hrani. Sastavljajući listu zagrebačkih restorana koji nude prvorazredne a niskokalorične jelovnike, suočili smo se s neugodnom činjenicom da je takvih u Zagrebu zapanjujuće malo. Stoga listom niskokaloričnih restorana dominiraju oni japanski, uz nekoliko iznimaka. 

1. BISTRO 75, Preradovićeva 34

Pametni, dražesni i opravdano popularni Bistro 75 redovito nudi nekoliko vrlo svježih salata i prilično ukusnih povrtnih juha. Ni falafel od graška nije opasan za kontrolu kalorija. Izbor vina mnogo je bolji nego prije dvije godine, dok među pivom briljira Viško.

2. BOTA ŠARE, Zvonimirova 124

Botu Šare stavili smo na ovu listu zbog kamenica. Kamenice su niskokalorične, upravo im traje puna sezona, a u Botu Šare redovito dolaze svježe, ravno iz Stona. Osim toga, u Bota Šari kamenice su izrazito jeftine: deset kuna po komadu.

3. EVERGREEN, Ilica 49

Sushi bar u iličkom izlogu zasluženo se nametnuo kao jedna od najpouzdanijih gradskih lokacija za sirovu ribu. Evergreenima svojih nedostataka, ali svejedno zaslužuje srdačne preporuke.

4. GAJBICA, Vlaška 7

Mali hipijevski lokal u Staroj Vlaškoj svojom ponudom povrtnih juha, malih jela, salata i svježih sokova osigurava pregršt zdravih kakorija za brzi ručak u nepretencioznom ambijentu.

5. TAKENOKO, Masarykova 22

Raskošno uređeni veteran zagrebačke restoranske scene nudi najveću selekciju sushija i sashimija u centru grada, uz sve točniju vinsku listu.

6. TEKKA, Radnička 37b

Poznavatelji kažu kako Tekka koristi najbolju rižu od svih zagrebačkih sushi kuhinja. Tekka je u studenom lanjske godine predstavila novi meni, koji se zaista bazira na najboljim dostupnim sastojcima.

7. TIME, Petrinjska 7

Timeovi su sushiji uvjerljivo najatraktivnije prezentirani. Riblji carpaccio u ponzu umaku chefa Vida Nikolića skladno pjeva u različitim oktavama. Porcije nisu velike, što je optimalno za siječanj, dok se vinska lista značajno popravila.

FacebooktwitterpinterestlinkedintumblrmailFacebooktwitterpinterestlinkedintumblrmail

LISTE, RECEPTI...

VIEW ALL

13 najpopularnijih i najkontroverznijih priča Kulta Plave Kamenice u 2016.

Bila je ovo jedna od najdinamičnijih godina u…

Butterscotch umak za sladoled od zapečenog misa

Peter Meehan je na svom portalu Lucky Peach objavio…

6 najatraktivnijih kućica na zagrebačkom adventu. Budite originalni i dajte im šansu

Prošlo je, eto, pola adventa. Zagreb nikad nije…

Dva jela koja morate svladati želite li kuhati kod kuće kao Japanci

“Washoku, doslovno ‘harmonija hrane¶, način je razmišljanja o…

Gastronomska karta turistički najfrekventnije zagrebačke ulice. U Tkalčićevoj zasad bez grižnje savjesti možemo preporučiti samo Agavu

Zagrebačka turistička sezona otpočela je kišom. Što nije…

5 najboljih stvari koje su se dogodile na zagrebačkom adventu 2016.

U petak oko 11 navečer Takenokovi su konobari…

Komentirajte