Roštilj u Starom kotaču, nostalgičnom oldtimeru zagrebačkog gostioničarstva, i dalje je izvrstan

Na roštilj u Prečko dolazimo već dvadeset godina, i ondje se gotvo ništa nije promijenilo.  Dapače, stječe se dojam se u Starom kotaču ništa nije promijenilo već pola stoljeća: vrt i dalje izgleda kao iz prigradskih dokumentaraca iz sedamdesetih godina, u što su se perfektno uklopile stare pjesme Arsena Dedića koje tamo puštaju.. Za ambijent u Starom kotaču sasvim je nevažno što se u negovoj blizini izgradilo mnogo velikih poslovnih zgrada i supermarketa; Kotač se i dalje doima kao autentično, konzervirano zagrebačko predgrađe, što je jedna od njegovih većih vrijednosti. Najveća je vrijednost što se sam roštilj nije pokvario. 

Kotač i dalje priprema neke od najboljih pljeskavica i ćevapa u Zagrebu, po najsmješnijim cijenama (pljeskavica košta 33 kune). U višem su rangu cijena jedino ramstek i biftek, koji stoje 80 i 100 kuna. Meso u Kotaču perfektno je sočno,  izvrsno pečeno, s optimalnim odnosom arome dima i okusa govedine.

stari kotac

Sada će neki čitatelji, fanovi novih zagrebačkih roštiljarni, reći kako su i porcije u Kotaču smiješno male. I zaista jesu, u usporedbi s normativom od 300 ili više grama mesa za pljeskavicu u većini roštiljarni s leskovačkom egidom.  Ali u Kotač se ne idete prejesti, u Kotač idete uživati u slasnosti mesa s drvenog ugljena, u sjećanjima na magiju prvog dobrog roštilja koji su Vam roditeli priredili u vrtu ili na balkonu, baš  kao što smo mi uživali vrućeg popodneva u ovaj petak, provjeravajući svaki čas na mobitelima je li Vlada napokon pala.

Attachment-1 (1)

Kotač, nažalost, i dalje pati od istih problema kao nekad; kruh je, čini nam se, još i gori nego prijašnjih godina, ponuda piva povećana je ali u krivom smjeru (drže uglavnom razne varijante Ožujskog plus radlere plus Becks), dok vina valja pod svaku cijenu preskočiti. No, zarazna mješavina dima, dobrog mesa i nostalgije Kotač i dalje čini prilično privlačnim. Stari kotač jedan je od najboljih zagrebačkih ugostiteljskih oldtimera, te mu se zaista s vremena na vrijeme vrijedi vratiti.

Roštiljarna Stari kotač

Petovaradinska 20, Zagreb

Ocjena 3/5

ne primaju kartice

Kako su recenzenti vodiča The Truffle ocijenili Stari kotač, možete pogledati OVDJE

FacebooktwitterpinterestlinkedintumblrmailFacebooktwitterpinterestlinkedintumblrmail

LISTE, RECEPTI...

VIEW ALL

Airbnb ima 25 posto veću tržišnu vrijednost od Hiltona. Budućnost hotelijerstva postaje jako zanimljiva

Agencija Bloomberg procijenila je tržišnu vrijednost Airbnb-a na 30…

SIJEČANJSKI IZBOR 7 niskokaloričnih zagrebačkih restorana

Umjesto da se poslije blagdana iscrpljujemo grižnjom savjesti,…

NOVI ULIČNI POREDAK Pet najboljih street food lokala u Zagrebu

Street food definitivno je najpopularniji zagrebački ugostiteljski žanr.…

10 stvari koje mora imati svaki pravi hotel s pet zvjezdica

Luksuzno hotelijerstvo polako postaje sve važniji segment hrvatske…

Najuspješnije hrvatske vinarije i sorte za 2017. godinu

Najvažnije međunarodne vinske nagrade već su podijeljene, Vinistra…

15 najjačih trendova u hrani i piću 2017.

Godina nije počela dok se ne objave predviđanja…

Komentirajte

    • Vladek
    • 28/05/2016
    Reply

    A koje to od najboljih pljeskavica i ćevapa, tugo anglosaska?