Attachment-1

Roštilj u Starom kotaču, nostalgičnom oldtimeru zagrebačkog gostioničarstva, i dalje je izvrstan

Na roštilj u Prečko dolazimo već dvadeset godina, i ondje se gotvo ništa nije promijenilo.  Dapače, stječe se dojam se u Starom kotaču ništa nije promijenilo već pola stoljeća: vrt i dalje izgleda kao iz prigradskih dokumentaraca iz sedamdesetih godina, u što su se perfektno uklopile stare pjesme Arsena Dedića koje tamo puštaju.. Za ambijent u Starom kotaču sasvim je nevažno što se u negovoj blizini izgradilo mnogo velikih poslovnih zgrada i supermarketa; Kotač se i dalje doima kao autentično, konzervirano zagrebačko predgrađe, što je jedna od njegovih većih vrijednosti. Najveća je vrijednost što se sam roštilj nije pokvario. 

Kotač i dalje priprema neke od najboljih pljeskavica i ćevapa u Zagrebu, po najsmješnijim cijenama (pljeskavica košta 33 kune). U višem su rangu cijena jedino ramstek i biftek, koji stoje 80 i 100 kuna. Meso u Kotaču perfektno je sočno,  izvrsno pečeno, s optimalnim odnosom arome dima i okusa govedine.

stari kotac

Sada će neki čitatelji, fanovi novih zagrebačkih roštiljarni, reći kako su i porcije u Kotaču smiješno male. I zaista jesu, u usporedbi s normativom od 300 ili više grama mesa za pljeskavicu u većini roštiljarni s leskovačkom egidom.  Ali u Kotač se ne idete prejesti, u Kotač idete uživati u slasnosti mesa s drvenog ugljena, u sjećanjima na magiju prvog dobrog roštilja koji su Vam roditeli priredili u vrtu ili na balkonu, baš  kao što smo mi uživali vrućeg popodneva u ovaj petak, provjeravajući svaki čas na mobitelima je li Vlada napokon pala.

Attachment-1 (1)

Kotač, nažalost, i dalje pati od istih problema kao nekad; kruh je, čini nam se, još i gori nego prijašnjih godina, ponuda piva povećana je ali u krivom smjeru (drže uglavnom razne varijante Ožujskog plus radlere plus Becks), dok vina valja pod svaku cijenu preskočiti. No, zarazna mješavina dima, dobrog mesa i nostalgije Kotač i dalje čini prilično privlačnim. Stari kotač jedan je od najboljih zagrebačkih ugostiteljskih oldtimera, te mu se zaista s vremena na vrijeme vrijedi vratiti.

Roštiljarna Stari kotač

Petovaradinska 20, Zagreb

Ocjena 3/5

ne primaju kartice

Kako su recenzenti vodiča The Truffle ocijenili Stari kotač, možete pogledati OVDJE

FacebooktwitterpinterestlinkedintumblrmailFacebooktwitterpinterestlinkedintumblrmail

LISTE, RECEPTI...

VIEW ALL

Otvoren je prvi ledeni hotel na svijetu koji radi cijele godine

Slavni švedski pop-up hotel ICEHOTEL koji se gradio…

Kako očuvati svježu ribu u hladnjaku tako da je možete koristiti i sirovu

Riba je najbolja kad se pripremi svježa, čim…

8 dokumentaraca o hrani za pogledati sad, dok imate vremena

Sezona godišnjih odmora je na vrhuncu, gradovi koji…

6 hrvatskih craftova koje volimo i cijenimo više od ostalih domaćih piva

Hrvatska craftomanija nikako da se zaustavi. Dapače, stalno…

Zašto je rovinjski Adriatic jedan od najboljih hotela u Hrvatskoj

Ove nedjelje popodne na terasi hotela Adriatic u…

10 najboljih restorana za uskršnji ručak na suncu

U Hrvatskoj je uobičajno velike vjerske blagdane provoditi…

Komentirajte

    • Vladek
    • 28/05/2016
    Reply

    A koje to od najboljih pljeskavica i ćevapa, tugo anglosaska?