Fiordilatteje klasični talijanski sir, mozzarella proizvedena od svježeg punomasnog kravljeg (ne bivoljeg) mlijeka. Nježan, mliječno slatkast i vrlo elastičan, fior di latte je jedan od propisanih sastojaka napuljskih pizza. Latteria Sorrentina talijanska je firma osnova 1880. godine, danas u vlasništvu pete generacije obitelji Amodio.
Ovi napuljski mljekari specijalisti koji snabdijevaju neke od najpoznatijih talijanskih pizzaiola poput Pepea Cutrara i Gina Sorbilla, prije dva dana u Zagrebu su održali radionicu za profesionalce na kojoj su predstavili svoje proizvode. Prezentaciju je vodio tim tvrtke Mia Familia, koja je distribuira brend Latteria Sorrentina u Hrvatskoj. U fokusu radionice bio je fiordilatte.
Prezentaciju o povijesti napuljske pizze i Latteriji Sorrentini održala je njihova direktorica izvoza Carmela Milito, s posebnim gostom, lombardijskim pizzaiolom Vincenzom Neseom, najboljim pizzaiolom u usponu prema ovogodišnjem izboru vodiča Gambero Rosso, koji je demonstrirao pravilno korištenje fiordilatte na napuljskim pizzama. Interes hrvatskih pizzaiola i vlasnika pizzerija za radionicu Latterie Sorrentine pokazuje da je ova vrsta širenja profesionalnih znanja potrebna i dobrodošla na domaćoj sceni.
Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.