Kult plave kamenice - logotip
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Evo što bismo još željeli vidjeti u Mrkvici (i sličnim trgovinama)

Otkako se lani otvorila u lijepoj bijeloj brodolikoj zgradi u Štriginoj, jednoj od najatraktivnijih novogradnji u kvartu, relativno često kupujemo u susjedskoj Mrkvici. Danas smo, primjerice, kupili izvrsnu skutu Vesna iz Loborike, vrlo finu kuhanu šunku Buretić Brega, solidne mliječne kifle, korektan Šmidov pikantni senf i odličan, zaista ljuti Ludbreški hren s crvenom etiketom. 

Tu su još Chiavalonova ulja, par zanimljivih octeva, vrlo dobra selekcija prirodnih vina, Cromarisov svježi zubatac, Latusovi sirevi i korektan izbor svježeg povrća i voća. Mrkvica, koja trenutno broji sedam ili osam dućana na pametno izabranim zagrebačkim adresama, zaista se uspjela afirmirati kao prijateljski, susjedski, butikni maloprodajni brend.

Međutim, Mrkvica bi uz samo malo dodatnih zahvata u nabavi mogla postati još bitno privlačnija. Evo što bisno htjeli vidjeti i kupovati u Mrkvicama. Riječ je o proizvodima koji se perfektno uklapaju u poetiku kvartovskog gastro butika oslonjenog na autentične nacionalne proizvode.

1. Hook and Cook sardine

Uvjerljivo najbolje konzervirane srdele u Hrvatskoj.

2. Pelagos slane srdele,  Pelagos inćune sa zelenom etiketom

Slane srdele i inćuni generala Gotovine u maslinovu ulju delikatese su visoke svjetske klase.

3. Čokolade Taman

taman-cokolada

Taman je jedina hrvatska čokolada međunarodne vrijednosti u svim linijama proizvoda.

4. Vrhunski kuleni, od Damjanovića do Belja

kulen damjanovic

Kulen je najuspješniji hrvatski suhomesnati proizvod. Nekoliko slavonskih i baranjskih kulena mogu biti zaista fenomenalni.

5. Dobro craft pivo

zmajska-toceno-case

Zmajska pivovara, Varionica i Nova runda jedine su tri potpuno profesionalne hrvatske craft pivovare. Svatko tko želi držati hrvatska craft piva, trebao bi prodavati ponešto iz njihova asortimana.

6. Dimljena pastrva Leko, ikra od pastrve Leko

Gacka pastrva hrvatsko je gastronomsko blago, a tvrtka Leko pionir je u komercijalnoj proizvodnji dimljene pastrve i ikre od pastrve.

7. Samoborska muštarda Filipec

Najukusniji hrvatski kondiment svih vremena.

8. Pitanje pršutoreznice 

parenzo-rezanje-prsuta

Mrkvica zasad nema punkt za rezanje suhog mesa. No s obzirom na brzi razvoj i očigledan uspjeh lanca, radi se o logičnom idućem koraku u razvoju Mrkvice , što onda podrazumijeva i potragu za rijetkim dobrim hrvatskim pršutima.

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.