Otkako se lani otvorila u lijepoj bijeloj brodolikoj zgradi u Štriginoj, jednoj od najatraktivnijih novogradnji u kvartu, relativno često kupujemo u susjedskoj Mrkvici. Danas smo, primjerice, kupili izvrsnu skutu Vesna iz Loborike, vrlo finu kuhanu šunku Buretić Brega, solidne mliječne kifle, korektan Šmidov pikantni senf i odličan, zaista ljuti Ludbreški hren s crvenom etiketom.
Tu su još Chiavalonova ulja, par zanimljivih octeva, vrlo dobra selekcija prirodnih vina, Cromarisov svježi zubatac, Latusovi sirevi i korektan izbor svježeg povrća i voća. Mrkvica, koja trenutno broji sedam ili osam dućana na pametno izabranim zagrebačkim adresama, zaista se uspjela afirmirati kao prijateljski, susjedski, butikni maloprodajni brend.
Međutim, Mrkvica bi uz samo malo dodatnih zahvata u nabavi mogla postati još bitno privlačnija. Evo što bisno htjeli vidjeti i kupovati u Mrkvicama. Riječ je o proizvodima koji se perfektno uklapaju u poetiku kvartovskog gastro butika oslonjenog na autentične nacionalne proizvode.
Uvjerljivo najbolje konzervirane srdele u Hrvatskoj.
Slane srdele i inćuni generala Gotovine u maslinovu ulju delikatese su visoke svjetske klase.
Taman je jedina hrvatska čokolada međunarodne vrijednosti u svim linijama proizvoda.
Kulen je najuspješniji hrvatski suhomesnati proizvod. Nekoliko slavonskih i baranjskih kulena mogu biti zaista fenomenalni.
Zmajska pivovara, Varionica i Nova runda jedine su tri potpuno profesionalne hrvatske craft pivovare. Svatko tko želi držati hrvatska craft piva, trebao bi prodavati ponešto iz njihova asortimana.
Gacka pastrva hrvatsko je gastronomsko blago, a tvrtka Leko pionir je u komercijalnoj proizvodnji dimljene pastrve i ikre od pastrve.
Najukusniji hrvatski kondiment svih vremena.
Mrkvica zasad nema punkt za rezanje suhog mesa. No s obzirom na brzi razvoj i očigledan uspjeh lanca, radi se o logičnom idućem koraku u razvoju Mrkvice , što onda podrazumijeva i potragu za rijetkim dobrim hrvatskim pršutima.
Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.