Kult plave kamenice - logotip
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Skoro godinu dana od otvorenja, Salo na Opatovini jednako je popularno kao prvoga dana. Evo zašto

salo-svi

Zadnje smo dvije subote proveli u Salu, zajedničkom projektu Tvrtka Šakote, Petre Jelenić i Matije Powlisona Belkovića. U Salo volimo doći ponajprije zato što priprema jednu od najboljih kava u gradu, a i nešto se uvijek može lagano pojesti u ugodnom, gotovo kućnom ambijentu. Prve subote došli smo oko podneva i doslovno smo čekali u redu da bi dobili stol.

Nakon dvadesetak minuta čekanja napokon smo se uspjeli izboriti za mjesto. Novi gosti su stalno dolazili, neki su i čekali vani po teškom pljusku. Toga smo dana naručili prekrasne štrukle Petre Jelenić, koje su iskupile i čekanje, kišu i loš dan. Nakon kaotičnog iskustva upitali smo konobaricu kako se nose s takvom svakodnevnom navalom. Odgovorila je da je ovo zapravo bila jedna od najmirnijih subota u zadnjih nekoliko mjeseci.

U Salo smo se vratili ovoga vikenda, na kavu nakon ručka. Ovoga puta došli smo oko dva popodne. Skoro sve vitrine već su bile ispražnjene, za divno čudo dva ili tri stola su bila slobodna. Ostala je samo nekolicina odličnih kruhova od kiselog tijesta i  nešto novih stvari koje trenutno pripremaju. Probali smo pitu od jabuka, zagrebačku tortu i tortu s makom. Sve odreda fantastične proizvode, koji potvrđuju da je Salova kuhinja i dalje superiorna nad ostalima u svom žanru. Zanimljivo je i da trenutno toče Križ grk na čaše.

Sumanuta popularnost Sala, koja traje već gotovo godinu dana, govori da lokal ne živi na slavi svojih osnivača niti na početnom entuzijazmu publike. Naprotiv. Salo konstantno inovira, uvodi nove proizvode, metode i tehnike, dosljedno koristi visokokvalitetne, autentične sastojke, spremno izbacuje stare stvari da bi napravilo prostora novima, pa je ponuda zanimljiva i ako dolazite često. No ključna za ovaj uspjeh je činjenica da je Salo  postavilo visoke standarde profesionalizma i znanja oko kojih ne radi kompromise. Hrvati jako vole zanatske pekarske proizvode i spremni su podržati stvarnu kvalitetu. Što je ohrabrujuće i vrlo pozitivno. 

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.