Ovogodišnje izdanje Fooling Arounda, adventske gastro smotre na terasi najboljeg zagrebačkog hotela, zove se Sparkling Edition. Osim što zvuči i seksi i blagdanski, ovaj je naziv opravdan sadržajem. Esplanadin Advent posvećen je ozbiljnom kuhanju u street food formatima iza kojeg stoje neki od najboljih hrvatskih chefova, poput Matije Bogdana, Denija Srdoča i Ane Grgić Tomić.
Kućice na terasi Oleander zovu se po chefovima pa imamo kućicu Deni Srdoč, kućicu Mate Janković, kućicu Bogdan &Palfi i tako dalje. Ponuda hrane instantno budi apetit i zagrijava: pitta kruh s janjetinom, janjeće kofte, kroketi od kulena, štrukle, marinirana govedina, tri vrste dim suma Vida Nikolića, tartar biftek u pecivu, i naravno i neizbježno, kolekcija kobasica Mate Jankovića. Službeni pjenušac Fooling Arounda katalonski je Freixenet Cordon Negro.
Hidden Denija Srdoča toči, međutim, i briljantni Lansonov biodinamički šampanjac sa bijelo zelenom etiketom, kao i Šemberov i Tomčeve pjenušce. Kućica Ane Grgić Tomić drži odličan talijanski pjenušac Ca del Bosco. Među nizom koktela na Fooling Aroundu pažnju nam je privukla Vjenceslava Madića Kishonija, koja podražava okus štrukli. Do danas nigdje nismo vidjeli koktel od štrukli. Ovogodišnji Fooling Around najatraktivniji je dosad, i sadržajno i uvjerljivo najbolji od svih adventskih događaja u Zagrebu.
Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.