Kult plave kamenice - logotip
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

JRE Slovenija u srijedu održava svoju godišnju Akademiju. Nastupaju Michaela Scarello, Igor Jagodic, Uroš Štefelin, Stiven Vunić…

JRE Slovenija, na čelu s Gregom Repovžem kao predsjednikom slovenske podružnice, svake godine organizira konferenciju JRE Academy kao platformu za razmjenu znanja i novih ideja. U srijedu 15. studenog u hotelu Perla u Novoj Gorici program započinje panelom Funky Gastronomic Business koji vode Michaela Scarello iz restorana Agli Amici (2 Michelinove zvjezdice u Udinama i jedna u Rovinju), Boris Kovaček iz Pepermint agencije i marketinški stručnjak Jernej Smisl.

Austrijsku alpsku kuhinju predstavit će Andreas Dollerer, dok će okrugli stol na temu strateške orijentacije slovenske gastronomije moderirati Bine Volčič iz Monstere. Na panelu o ulozi mesa u slovenskoj gastronomiji govorit će Janez Rebec iz Pivke, Ana Le Merechal Kolar iz slovenskog ministarstva poljoprivrede, Borut Florjančič iz Zadružne zveze Slovenija, nutricionistica Mojca Cepuš i chefica izvrsne Gostilne Mahorčič Ksenija Mahorčič.

Kuharski masterclass održat će Igor Jagodic, chef restorana Strelec, jedinog ljubljanskog restorana s Michelinovom zvjezdicom. Prehrambene navike restoranskih gostiju komentirat će Roni Kordiš iz had.si i chef Marko Pavčnik iz restorana Pavus. Vinsku raspravu vodit će Ožbej Peterle iz Vinske družbe Slovenija, sa sommelierom restorana Milka (2 Michelinove zvjezdice) Lenartom Plavčakom i Miralemom Junuzićem iz bistroa Štorja.

Praktični modul držat će chef Uroš Štefelin, vlasnik restorana Hiša Linhart s jednom Michelinovom zvjedicom, a tema će biti oblikovanje kranjske kuhinje prema francuskim principima. Tea i Stiven Vunić iz restorana Zijavica iz Mošćeničke Drage imaju panel o ribarskoj tradiciji u Hrvatskoj, a Gregor Božičnik o uspjehu u restoranskoj industriji. Cijeli event zatvaraju restoranski kritičari Uroš Mencinger, Tomaž Sršen, Luka Peranić iz Kulta Plave Kamenice i Boštjan Napotnik, na temu “Tko će koga učiti kuhati?”. 

Za večernji program zaduženi su chef Tomaž Bevčič iz restorana Rizibizi, chefica Sara Kavčič iz restorana Gostilna pri Lojzetu i Ago Špacapan iz Špacapanove Hiše. Cijena ulaznice na JRE Akademiju je 228 eura, a uključuje ulaz na sve panele, večeru i afterparty. 

JRE SLOVENIA ACADEMY

15. studeni 2023.

Hotel Perla, Nova Gorica

Ulaznica 228 eura

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.