Kult plave kamenice - logotip
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

PRVI U HRVATSKOJ Ekipa Baltazara pokrenula je novi brend Green Yard, mikrozelenje iz prirodnog uzgoja 

Zagrebački Baltazar već neko vrijeme radi s povrćem sa svoje farme kraj Ivanićgrada. Baltazarov tim, chef Matija Bregeš sa suprugom Sarom i vlasnikom Baltazara Igorom Čimburom nedavno je pokrenuo i novi brend Green Yard. Riječ je o mikrozelenju iz prirodnog uzgoja, koje raste pod sunčevim svjetlom a ne pod lampama. Ove zime Green Yard na tržište stavlja dvadestak različitih vrsta mikrogreensa, uključujući gorušicu, kadifice, koromač, korijander, kukuruz, mizunu, krasuljicu, boražinu i druge. U stalnoj ponudi najavljuju grašak, dragoljub, ciklu, crveni kupus, koromač, mizunu, gorušicu, korijander i rikolu. 

“Nakon devet mjeseci testiranja i razvoja spremni smo za distribuciju u Zagrebu,” rekao nam je u petak Igor Čimbur, “Sve bilje dolazi s našeg imanja u selu Rečica Kriška. Za uzgoj brine naš farmer Buba, a uzgoj možemo i personalizirati u dogovoru sa chefovima” Chefovi i zaposlenici restorana mogu i sami dolaziti na farmu i brati povrće i tako potpuno kontrolirati kvalitetu onoga što kupuju, dodaju u Baltazaru.

Baltazar je jedan od prvih koji je pokrenuo komercijalni prirodni uzgoj mikrozelenja u Zagrebu i okolici (uzgoj pod lampama odavno je razvijen), i koliko znamo prvi je hrvatski restoran koji je povrće iz vlastitog uzgoja brendirao i stavio na tržište. Mikrozelenje mogu naručivati restorani, hoteli ali i privatni kupci. Baltazarovo mikrozelenje trenutno se naručuje direktno, kod Sare Bregeš i dostavlja na području Zagreba, a uskoro će se moći naručivati i online. Cilj projekta je distribucija visokokvalitetnog mikrozelenja u cijeloj Hrvatskoj.

Green Yard

Rečica Kriška, Ivanićgrad

Narudžbe na 0912123111

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.