Kult plave kamenice - logotip
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Coca Cola priznala da je Romerquelle kriv za trovanje u Rijeci

Coca Cola je priznala da je trovanje u Rijeci koje policija i DORH istražuju izazvao njihov proizvod, aromatizirana voda Romerquelle Emotion Blueberry Pomegranate u bočici od 330 mililitara, objavio je Index.hr. 

“Svjesni smo izoliranog slučaja povezanog s jednom staklenom bočicom Romerquelle Emotion Blueberry Pomegranate 330 ml. Izražavamo našu duboku zabrinutost i nadamo se brzom i potpunom oporavku osobe uključene u ovaj slučaj. U potpunosti smo otvoreni za suradnju sa svim nadležnim tijelima”, rekli su za Index. Slučaj se nakon mjesec dana raspleo kad su društvenim mrežama počeli kružiti screenshotovi poruka koje je na mnogo brojeva poslala još nepoznata osoba. U porukama se ljude upozorava da se u KBC Rijeku javilo više osoba sa simptomima kemijskih opeklina jednjaka i želuca koji su konzumirali bezalkoholno piće “renomiranog svjetskog proizvođača” i da je “u prodaju puštena serija bočica koje su čišćene kiselinom i nakon toga nisu adekvatno isprane.”

Policija je dan nakon što je vijest o porukama objavljena na lokalnim portalima potvrdila da istražuje dva slučaja trovanja aromatiziranom vodom u riječkim lokalima, a KBC Rijeka potvrdio je jedan slučaj trovanja, a Nastavni zavod za javno zdravstvo Primorsko-goranske županije da upravo analizira uzorke vode uzete iz više riječkih lokala. Podsjetimo, sve je počelo 10. listopada kad je televizija RTL objavila priču o Puljaninu Stanku Lakoviću, koji je u svibnju sa suprugom ručao u jednom riječkom restoranu.

Gosti su za piće naručili vode s okusom, koje su na stol došle u originalnim bočicama. No čim je gospodin Laković popio par kapi vode, osjetio je da mu grlo i želudac gore. Pozvana je hitna pomoć, koja mu je morala spašavati život jer je, utvrdili su liječnici, Laković u bočici umjesto aromatizirane vode dobio korozivno sredstvo, neku vrstu kemijske kiseline. Da je popio malo više, vjerojatno bi umro. Lakovićeva supruga vratila se u restoran i tražila bocu i čašu iz koje je njen muž pio. Osoblje joj ih nije htjelo dati. Nakon što je platila račun, vidjela je da su s računa izostavljene vode s okusom. Lakovići su tužili restoran, a Državno odvjetništvo objavilo je da je pokrenulo izvide. Primorsko-goranska policija službeno je potvrdila da su 4. studenog dobili dojavu da je gostu jednog lokala u centru rijeke pozlilo nakon što je popio bezalkoholno piće i da je hito prevezen u riječku bolnicu. Policija je napravila očevid i predala informacije DORH-u i inspekcijama. Policija je objavila da su joj prijavljena dva slučaja trovanja Romerquelleom.  

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.