Kult plave kamenice - logotip
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Mjesec dana nakon što je dobila treću zvjezdicu za Hišu Franko, chefica Ana Roš priredila je senzacionalnu večeru u porečkom Spinnakeru

Slovenska chefica Ana Roš, čiji je restoran Hiša Franko u Kobaridu nedavno dobio treću Michelinovu zvjezdicu, u petak je gostovala u porečkom restoranu Spinnaker. Večera je priređena u sklopu serije Spinnaker Gourmet Stage uy sklope koje Spinnaker ugošćava vodeće hrvatske i međunarodne chefove.

Prema izvještajima gostiju, večera Ane Roš u Spinnakeru bila je veliki uspjeh. Chefica Roš večeru je koncipirala kao svojevrsni pregled svojih aktualnih i budućih projekata. Otvorila ju je s focacciom s kozjim sirom iz Pekarne Ana koju je lani otvorila u Ljubljani. Nakon focaccie poslužena je  burscheta s majonezom od kamenica, inćunima, rajčicom i bosiljkom s menija restorana JAZ koji je Ana Roš upravo otvorila u ljubljanskom hotelu As.

Glavni dio večeri zauzeli su klasici Hiše Franko; krumpir pečen u ljetnoj slami, kiselo vrhnje s kavijarom, ručno rezani tagliolini, planinski zec, kakao i tartufa. Večeru od ukupno deset slijedova pratili su vinski pairing i fermentirani sokovi koje Hiša Franko proizvodi već nekoliko godina. 

“Reakcije gostiju su, očekivano, sjajne i to nas uvijek posebno veseli. Tada znamo da smo na pravom putu i da radimo dobar posao. U Spinnakeru se u petak zaista osjetila prava gastro magija: kada se umjetnica poput Ane Roš spoji s našom vizijom rezultat je istinski kulinarski spektakl u kojem smo svi uživali. Razvoj gastronomske ponude u našim destinacijama izuzetno je važan i na tome ćemo raditi i u budućnosti. To je zasigurno jedan od načina da privlačimo goste tijekom cijele godine”, komentirao je u priopćenju o večeri Dario Kinkela, direktor sektora hrane i pića u Valamaru, u čijem sastavu posluje Spinnaker.

Valamar zadnijh godina ulaže ozbiljan novac i rad u podizanje gastronomske ponude u Poreču. Rezultati toga rada više su nego očigledni: u restoran Miramare u Valamarovom resortu Isabella uselio je veliki talijanski chef Bobo Cerea, Spinnaker već nekoliko sezona zaredom u Poreč dovodi neke od najvažnijih chefova ovog dijela Europe, a Valamar priprema i nove restoranske upmarket projekte. Činjenica da je Ana Roš kuhala u Spinnakeru svega nekoliko tjedana nakon što je dobila treću Michelinovu zvjezdicu, dovoljan je dokaz ispravnosti Valamarove gastronomske strategije. 

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.