Kult plave kamenice - logotip
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Svježe srdele prošlog su se petka u Rijeci prodavale za samo tri eura. Možete li pametnije potrošiti novac? Sigurni smo da ne možete 

srdele

Listopad nije samo mjesec bijelih tartufa. Listopad je i mjesec male plave ribe. Branko Šuljić, vodeći hrvatski ribarski komentator, u jučerašnjem je Novom listu opisao kako je sa svog balkona jedne večeri prošlog tjedna brojao ribarske brodove u kvarnerskom akvatoriju. od Rijeke pa sve do Cresa.

Izbrojao ih je najmanje tridesetak, a siguran je da ih je bilo više. Oblačni listopad stvorio je idealne uvjete za izlov srdela i inćuna. Ukupne su brojke doduše iz godine i godinu nužno manje, ali ne zato što srdela nema nego zato što se lov zakonski ograničava kako bi se očuvao riblji fond. Da male plave ribe ima i više nego dovoljno svjedoče cijene. Gospodin Šunjić izvijestio je da su prošlog petka srdele na riječkoj ribarnici koštale samo tri eura za kilogram.

Postoji li inteligentniji način da potrošite kovanice? Sasvim smo sigurni da ne postoji. Osim što je zdrava i zasitna, srdela je zaista prvorazredna delikatesa, jedan od sasvim rijetkih svima dostupnih gastronomskih sastojaka u Hrvatskoj. Šteta je što zagrebački restorani masovno ne koriste listopadske srdele i inćune. Potpuno je nemoguće pronaći tako ukusnu hranu uz toliko nizak food cost.

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.