Na Sušaku, smješten pored vatrogasnog doma, oduvijek je jako popularan. Lokal je međutim i vječito isti. Teške drvene klupe, ogromni plastificirani jelovnici i prastaro uređenje podsjećaju na neka druga vremena. Ipak, uza sve te zastarjele navike, Na Sušaku jedan je od popularnijih restorana u Rijeci s vrlo jasnim razlogom – gril, a pogotovo ćevapi, jako su dobri.
Kad smo stigli, gotovo svi stolovi u lokalu su bili rezervirani. Pa smo s velikog jelovnika nakrcanog nepotrebnim jelima naručili ćevape i ražnjiće, čisto da probamo i kakvo je ostalo meso s grila. Prvo su nas iznenadili kruhom koji sami peku, i serviraju na maloj drvenoj daskici. Kad bi još došao na stol topao, ovaj prilično dobar kruh mogao bi se posluživati i u boljim restoranima. Na Sušaku ima bar neki izbor krumpira, mladi i pomfrit, što je uvijek pohvalno.
Mladi krumpir je sasvim dobar i nedvojbeno bolji od običnog pommesa. Ćevapi su pak vrlo dobri. Na Sušaku peče jedne od prepoznaljivijih ćevapa u Rijeci, s izrazitom zadimljenim okusom. Ćevapi koje pripremaju na drveni ugljen žestoki su, mirisni i krajnje ukusni. Sasvim sigurno je riječ o jednim od boljih ćevapa u Rijeci. Ražnjići su ipak malo razočarali zbog svoje jako blage strane. Kajmak je jedan od gorih koje smo probali jer je previše vrhnjast.
Na Sušaku čak ima i nekakvu posloženu vinsku listu, s par sasvim dobrih etiketa poput refoška Piquentuma ili Claijeva Ottocenta. Pivska bi lista trebala biti puno bolja za kriterije gril restorana u kojima se pivo naručuje više od svih ostalih pića. Kad bi makar malo osvježio terasu i uređenje, Na Sušaku bi bio jedan od ugodnijih gril restorana izvan centra Rijeke. Cijene su prihvatiljive. Dva glavna jela, jedan mladi krumpir, kruh, kajmak i dvije bočice Coca Cole platili smo 30 eura.
Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.