Na Braču nikad nije bilo ozbiljne gastronomije. Lemongarden chefa Ante Udovičića jedini je fine dining restoran na ovom velikom otoku.
Obitelj Senjković u svom se novom restoranu u Nerežišću bavi iskrenom i strastvenom lokalnom kuhinjom, dok Puteus Palace pokušava održati kulinarsku ponudu dostojnu luksuznog heritage hotela. I to je više manje sve, uz par rustikalnih konoba.
I uz iznimku Rive na bolskoj rivi. U bolskoj smo Rivi prvi put večerali prije pet godina; lokacija na povišenoj terasi s pogledom na more odmah nas je oduševila, no hrana je bila previše mediokritetska.
Mi jesmo dobili svježu ribu, ali je većina gostiju za susjednim stolovima jela steakove lososa, što zaista ne želite vidjeti na tanjuru otočkog restorana. U utorak smo ručali u renoviranoj i gastronomski preobraženoj Rivi. Renoviranoj znači da je Riva natkrila i uljepšala dio svoje ionako lijepe terase. A gastronomski preobraženoj znači sljedeće:
za prvo smo predjelo dobili snježnocrveni sarpaccio od velikih kozica sa žličicom pravog kavijara
za drugo predjelo dobili smo izvrsne njoke s grancigulom i botargom od kovača
za glavno smo jelo dobili briljantnu škrpinu s gradela, s lokalnim maslinovim uljem Mi koje je osvojilo zlato u New Yorku.
Kruh je nažalost bezvezan, ali na otocima nije lako doći do ozbiljnijeg kruha.
Pili smo Tomčev Diplomat, Stinine Pošipe i fantastičan plavac Stipančić iz 2019. koji se odlično složio sa škrpinom. Lemongarden ostaje jedini brački fine dining restoran. Ali Riva postavlja nove, značajno više standarde za bračke svakodnevne restorane.
Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.