Kult plave kamenice - logotip
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Dubrovački Pantarulić šarmantan je sendvič bar s dobrim idejama, previše češnjaka u sendvičima i pokojom početničkom greškom 

Dubrovački bistro Pantarul sasvim je solidno mjesto u gradu ozloglašenom lošim ugostiteljskim namjerama. Pantarul je oduvijek izbacivao kreativna i korektna jela po pristojnim cijenama, pa je tako uspio uspostaviti dobar odnos i s lokalnim stanovništvom i s brojnim turistima. Na temelju toga odlučili smo obići novi projekt vlasnika Pantarula, maleni sendvič bar Pantarulić otvoren točno iznad hotela Bellevue.

Pantarulić je tek otvorio i to se vidi. Mjesta za sjedenje nema  niti će ih biti, koncept je takeaway. Pića su još uvijek nedorađena, neki zanimljivi sokovi tek trebaju doći. Ponuda je zapravo vrlo primamljiva i dobro posložena. Sendvič od mortadele, kozica ili pečenih paprika esencija su ljeta, dok nude i nešto bogatije mesne sendviče  poput onoga s telećim kotletom, trganim svinjskim lopaticama i pršutom. U ponudi su još i juhe od celera, poke zdjelice, cezar salata i desert u formi štruce od banane. Pohvalno je i što Pantarulić drži specialty kavu odličnih Lively Roastersa iz Zagreba.

Na velikim vrućinama željeli smo naravno nešto lagano. Pa smo naručili jedan sendvič s pečenim paprikama, krem sirom, češnjakom, peršinom i teriyaki umakom i sendvič od kozica, sušenih rajčica, češnjaka i pohanih kolutića luka. Prvo loše strane. Oba sendviča dobili smo prilično amaterski zamotana, pa su čim smo ih otvorili već bili uništeni umacima koji su iscurili na sve strane. Pripisat ćemo to nedovoljnoj uvježbanosti  tik nakon otvorenja.

Oba sendviča su došla i nešto hladnija nego što bismo to željeli. Kozice su bile hladne iako su nam rekli da neko vrijeme provode na tavi. Ovo ćemo pripisati očiglednom choke pointu u kuhinji, gdje se pogrešno tajmiralo obrađivanje pojednih namirnica. Isto početnička greška. Ono što ne bi trebala biti početnička greška su prevelike količine češnjaka u sendvičima, svoj mali ručak osjećali smo cijeli dan dok smo hodali po Dubrovniku.

Sad možemo preći na dobre strane. Sendviči u Pantaruliću su vrlo ukusni, kreativni i apsolutno pogođeni street food. Na putu od Pila do Pantarulića naišli smo na nekoliko fast food lokala koji zaudaraju po fritezama i lošim sastojcima. Ne i Pantarulić, koji je drukčiji i zapravo prijeko potreban dodatak dubrovačkoj street food sceni. Sendvič s pečenim paprikama propisno je kremast, pecivo vrlo dobro, a umak sasvim solidan. Kozice su nešto veće, očigledno tiger shrimps, i nisu bezokusne na što smo dosad naviknuli. Osoblje je jako simpatično, uputili su nas gdje u dubokoj hladovini odmah pored lokala možemo na miru pojesti sendviče. Dva sendviča i dvije limenke cole platili smo 19 eura. 

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.