U Splitu sutra počinje PLACE market, nacionalni projekt turističke revitalizacije tržnica koji će zagrebački Dolac i splitski Pazar petkom pretvarati u noćne gourmet tržnice. PLACE market će se u Splitu održavati održavati do 2. lipnja kad seli u Zagreb.
Na splitskom PLACE marketu sutra će štandove zauzeti Dvor i chef Hrvoje Zirojević, ZOI, Artičok, Šug i chef Duje Kanajet, Mazzgoon i chef Darko Ćuk, Kinoteka i chef Jurica Jantolek, eVala 1903 i chef Ivan Temšić, Uje, Galerija, Maka Maka, Ka Doma, Sexy Cow, The Daltonist, uz gostovanja Bokerie, Otprilike ovako, chefa Pere Savanovića, chefa Ivana Pažanina i Konobe Hvaranin. Svaki restoran i chef na Pazaru će pripremati po dva ulična jela, a uz druženje i hranu na tržnici će nastupati i DJ-evi. Projekti poput PLACE marketa odavno su konvencija u svjetskim gradovima, najbliži hrvatskoj, Odprta kuhna, već se godinama održava u Ljubljani.
Na splitskom Pazaru sutra navečer će se moći jesti janjeći tartari s inćunima, šafranom i crnim tartufima, dimljeni pivac, puno zabavnih varijanti splitskim domaćih jela, ribe ali i modernih uličnih jela. PLACE market, naglašavaju njegovi organizatori, osim oživljavanja gradskih tržnica, promocije lokalne kulture i gastronomije, želi galvanzirati hrvatsku kreativnu uličnu kuhinju. Chefovi će štandove glavne splitske tržnice zauzeti sutra u tri popodne i kuhati do ponoći.
Fotografije/Damira Kalajdžić i Franko Kelam
Petak, 21. travnja 2023.
Pazar, Split
15:00 – 00:00
Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.