Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Najgori King do danas? Novi Ledov King od pistacije sadrži samo 2,7 posto paste od pistacije, tonu bobičastog voća, svinjsku želatinu i crnu mrkvu

king-pistacija

Ledo je upravo počeo reklamirati King Harmony s okusom pistacije. Pa smo na Konzumovoj stranici pronašli sastav novog Ledova sladoleda.

Novi King sadrži, dakle, 28 posto bijele čokolade, 24 posto preljeva od bobičastog voća, 8,5 posto punjenja od pistacije (to punjenje, međutim, sadrži samo 15 posto pistacija ) i tek 2,7 posto paste od pistacija.

Među sastojcima koje možda ne očekujete u vašem sladoledu moramo istaknuti svinjsku želatinu i koncentrat crne mrkve. Tu su naravno i svi mogući E brojevi, razni zgušnjivači i nekoliko vrsta sirupa , šećera i škroba. Ukratko, sasvim je jasno da ovaj industrijski laboratorijski mutant od sladoleda koji se zove po pistacijama, jedva da sadrži imalo pistacija.

U deklaraciji o sastavu uredno piše da se u punjenje od pistacija stavlja i umjetna boja, pa je tako novi King postao zelen. Ako bismo htjeli biti sarkastični, mogli bismo konstatirati da je King pozelenio sličnim procedurama kao i Hulk.

Pošto smo pročitali što sve sadrži, kupili smo King od pistacija. Novi Ledov sladoled ima okus po preslatkoj čokoladi i vodenastom šumskom voću. Potrebno je jako puno mašte da biste zamislili okus prave pistacije. 

King je svojedobno bio jako ozbiljan brend. No, u zadnjih sedam ili osam godina sve je gori i gori. A novi King s pistacijama vjerojatno je najgori dosad.

Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.