Kult plave kamenice - logotip
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

PROVINCIJALIZACIJA KVATRIĆA U lokal vrlo dobre mesnice Borošak useljava se Kebab Istanbul

kebab

Borošak kraj ulaza u garažu bila je jedna od najboljih mesnica na Kvatriću. Borošak se lani zatvorio zbog manjka radne snage. Neko je vrijeme u izlogu stajao oglas za prodavače/mesare. Zatim je taj oglas nestao, a jutros smo na fasadi i u izlozima bivše mesnice Borošak vidjeli goleme natpise Kebab Istanbul, sa živopisnim fotografijama.

Kvatrić je, dakle, umjesto kvalitativno usmjerene mesnice dobio još jednu kebabdžinicu. Naime, samo dvadesetak metara istočno na suprotnoj strani ulice, već milijun godina posluje kebabdžinica s radnim vremenom do duboko u noć. Da se razumijemo, nemamo ništa protiv kebaba. Pravi kebab može biti primjer odlične ulične gsstronomije. Ali, imamo puno toga protiv sastava mesa u više od 90 posto hrvatskih kebabdžinica; meso u hrvatskim kebabima uglavnom se može uspoređivati sa sadržajem najjeftinijih pašteta iz supermarketa.

I zato mislimo da je otvaranje nove kebabdžinice još jedan veliki korak u provincijalizaciji Kvatrića: prvo je Leone otišao sa originalne lokacije, zatim se zatvorila originalna verzija ultrapopularne zalogajnice Kod Šime, pa je Tomislav odlučio promijeniti format iz roštiljarne u zalogajnicu opće prakse, da bismo sada dobili novu kebabdžinicu. Ukratko, na Kvatriću se trenutno ne može pojesti ni popiti ništa vrijedno pažnje ni novca. Naravno, svatko može tvrditi da tržnica nije mjesto za ambiciozniju hranu i bolja pića. Međutim, uspjeh Sala iznad Dolca pokazuje suprotno. A Kvatrić, kad je riječ o ugostiteljstvu, postaje sve dosadniji.

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.