Jurica Obrol veći je dio karijere proveo u restoranima s Michelinovim zvjezdicama. Kuhao je u Die Brasserie Vjekoslava Pavića, prvog hrvatskog chefa koji je dobio Michelinovu zvjezdicu. Stažirao je u Aponienteu Angela Leona, koji ima tri zvjezdice. Radio je s Denijem Srdočem u Dragi di Lovrana, a tri je godine proveo kod Rudolfa Štefana u Pelegriniju.
Uz sve to, Obrol je trebao predstavljati Hrvatsku na jednom od kvalifikacijskih natjecanja za Bocuse d’Or. Jurica Obrol, dakle, zna mnogošto o modernoj gastronomiji, i to u raznim njenim formatima. Dvije je godine, naime, kuhao i u superpopularnoj Zijavici uz chefa Stivena Vunića: Zijavica je tek naizgled bistro ili konoba; u stvarnosti se radi o jednom od najboljih ribljih restorana u cijeloj zemlji. Prije nekoliko mjeseci Obrol se preselio desetak kilometara sjevernije u Lovran, gdje je postao izvršni chef u Ganeumu Roberta Benzije, još jednom autorskom ribljem fine diningu koji iz praktičnih razloga glumi konobu. Jurica Obrol nikad, čini se, nije radio u mediokritetskom restoranu. Obrol je, definitivno, jedan of tehnički kompetentnijih i talentiranijih mlađih chefova u Hrvatskoj.
Aspira je vodeća obrazovna institucija u Hrvatskoj, posvećena gastronomiji i ugostiteljstvu. Aspira izvodi nastavu u Zagrebu i u Splitu i redovito surađuje s desecima renomiranih hrvatskih chefova i drugih ugostiteljskih profesionalaca.
Mladog chefa godine biraju uredništvo Kulta Plave Kamenice i vodstvo Aspire. Cilj je izbora povećati vidljivost mladih kuhara u profesionalnoj, kao i u širokoj javnosti.
Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.