Danijel Đekić ekscentrično je miran čovjek. Đekić je toliko miran, pristojan i uglađen u komunikaciji, kao da nikad nije radio u restoranskim kuhinjama gdje se svakodnevni život odvija u znaku neprekidnog stresa a visokonaponske situacije dovode do ruba srčanog udara. Gosoodin Đekić kao da ne pripada takvom miljeu: on je tih i opušten, uvijek nasmiješen.
Premda već dulje od dva desetljeća kuha na ozbiljnoj profesionalnoj razini, a u zadnjih šest godina otkako je njegov Monte osvojio Michelinovu zvjezdicu svake se večeri suočava s redovima pred restoranom, chef Đekić ostao je hladan, sabran i precizan.
A njegovi su meniji lijepi, precizni i hedonistički točno onoliko koliko je potrebno da gosti odlaze iz Montea sretni i zadovoljni, i da se žele vraćati. Đekićev model fine dininga sa stalnim, postupnim, nedramatičnim promjenama, pokazao se iznimno uspješnim i otpornim na vrijeme. Danijel Đekić, jedan od najvažnijih hrvatskih chefova 20. stoljeća, ove je godine uz ogroman posao održavanja ststusa Michelinova restorana, uspio pokrenuti još jedan, Cave Lab by Monte.
Zmajska pivovara, prva hrvatska craft pivovara, koja iduće godine slavi deseti rođendan, stalni je pokrovitelj izbora Chefa godine. Zmajska pivovara bavi se stalnim istraživanjem mogućnosti slaganja različitih pivskih žanrova s modernom gastronomijom: nedavni zagrebački tasting moćnog kiselog piva Critters Went Beserk s bean-to-bar Taman čokoladom pokazuje da su mogućnosti doslovno bezgranične.
Chefa godine biraju profesionalci iz restoranske industrije: chefovi, investitori , restoranski menadžeri, novinari. Svatko može glasati za pet chefova. Prvoplasirani chef dobiva 10 bodova, drugi 8, treći 6, četvrti 4 a pet 2 boda. Nitko ne smije glasati za chefa s kojim je financijski povezan.
Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.