Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Metro na Fooling Around dovodi najambiciozniji cooking show dosad održan na Adventu. Nastupaju chefovi Noela, Baltazara 2.0, Boškinca, San Rocca…

metro-fooling-around

Metro Hrvatska najavio je prilično spektakularan kuharski show serijal Star chef cooking, koji u srijedu počinje nastupom Noelova chefa Bruna Vokala. Na Fooling Aroundu na terasi Esplanade neki do vodećih hrvatskih chefov apripremat će potpisna i sezonska jela. Evo rasporeda:

Bruno Vokal, Noel

Foto/Marko Andrijašević

Srijeda 14. prosinca u 17:00

Chef Noela, jedinog zagrebačkog restorana s Michelinovom zvjezdicom, na Fooling Aroundu u srijedu će pripremati jedno od Noelovih najpopularniijh jela, moderniziranu interpretaciju štrukli.

noel-strukle

Bruno Vokal odlučio je odvesti štrukle u visoku gastronomiju, pa je prvo napravio hrskave pločice od vrhnja, koje su bile malo preslatke, da bi ispod njih servirao nevjerojatno ukusnu, ugodno elastičnu, čvrstu, i adiktivnu masu od sira i vrhnja. Vokalove su štrukle primjer uspješnog comfort fooda u kontekstu visoke kuhinje,

Matija Bregeš, Baltazar 2.0

Četvrtak 15. prosinca u 17:00

Chef Matija Bregeš na Adventu će predstaviti svoje verzije najtradicionalnijih obiteljskih hrvatskih jela, Novu sarmu i Buzaru 2.0 – tartar od kamenica i jabuka, carpaccio od dagnji i pjenu od buzare.

baltazar-sarma

Nova sarma je Bregešova interpretacija sa svicima od junetine i teletine, umakom od sarme, umakom od slatkog kupusa, krumpirom u prahu od suhog mesa i prženim kiselim kupusom. Na meniju će biti i rolica od moussea od prepelice i vrganja i varijacija cikle – panacotu od cikle s mariniranom ciklom, gelom od cikle i mariniranom ikrom pastrve.

Teo Fernetich, Florijana Ružić, San Rocco

Petak 21.prosinca  

san-rocco-pasta-tartufi

Na samom finišu božićnih proslava na Star chef cooking dolaze dva pionirska hrvatska restorana, San Rocco iz Brtonigle koji će predstaviti Teo Fernetich i Florijana Ružić, i paški Boškinac za koji će kuhati osobno njegov osnivač Boris Šuljić.

Boris Šuljić, Boškinac

Petak, 22. prosinca

boskinac-riba


 

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.