Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Osnivači Surf’n’Friesa na riječkom Kontu su otvorili burger bar Pockets, koji nije loš

Na neobično topao jesenski dan, obišli smo novootvoreni Pocekts Burgers u Rijeci. Pockets Burgeri smjestili su se na Kontu, legendarnom riječkom okupljalištu . U Rijeci su dobri burgeri rijetki kao i mnogi drugi formati, tu i tamo radi neka franšiza ili ih možete pronaći u ponekom food baru. No, s ovim novim otvaranjem stvari bi se mogle promijeniti. 

Iza Pocketsa stoje Denis Polić i Andrija Čolak, suosnivači Surf’n’Friesa, najuspješnije hrvatske ugostiteljske franšize.

Pockets je zamišljen kao novi brend, potpuno odvojen od Surf’n’Fries krumpirića. Zasad je jedini Pockets u Rijeci i Hrvatskoj, što vjerojatno neće tako ostati. 

Koncept je amerikaniziran, što se vidi u dizajnu, načinu naručivanja i serviranja i izgledu burgera. Sve neodoljivo podsjeća na najpopularniju kalifornijsku franšizu In-N-Out. Pocekts radi u kućici na Kontu u kojoj su uvijek bili smješteni nekakvi fast foodovi upitne kvalitete. To je već osvježenje, ali nema mogućnosti sjedenja, ispred Pocketsa su samo visoki stolovi, orijentiran je na takeout. U ponudi su samo burgeri, bez okolišanja, i to dvije vrste, classic i spicy.

Pockets radi smash burgere. Mljeveno meso se u smash burgerima pritišće na vrućem grilu i pljeskavice su tanke, asimetrične i nesavršenih rubova. Koliko znamo, još nitko nije nudio smash burgere u Rijeci. Sami burgeri su ukusni, ali imaju prostora za poboljšanje. Meso je dobro, peciva su također vrlo dobra, mekane i putraste teksture. Cheddar se lijepo rasteže.

A sad slijedi ono na čemu bi se moglo poraditi. Umaci u klasik varijanti burgera su nezamjetni, u spicy varijanti imaju mnogo više karaktera, kao i cijeli burger. U klasik varijantu ide samo kečap, dok u spicy ipak ide i sriracha umak. Kisele krastavce bi definitivno trebalo tanje rezati, ili još bolje nasjeckati na kockice. Tu je još i nedostatak nekih općepoznatih osnovnih dodataka poput slanine ili karameliziranog luka. Crispy slanina bi ipak podigla cijeli burger. Razumijemo da se Pockets tek otvorio i da ima minijaturni prostor, ali slanina i luk ne bi trebali biti problem. Krumpirići su hrskavi i zabavni, iako nisu kao oni iz Surf’n’Friesa, što nas je donekle iznenadilo.

Cijeli meni dolazi u košaricama i košta 60 ili 67 kuna, ovisno o varijanti burgera, a uz sve dobijete i piće. Svaka narudžba stigla je brzo iako su za vrijeme našeg boravka stalno dolazili gosti, znatiželjnici i dostavljači. Prodavačice su ljubazne i brze. 

Svakako nam je drago otvaranje novih mjesta koja su ambicioznija od zamračenih fast food lokala koja ne bismo preporučili nikome. Pocketsove smash burgere, iako nisu savršeni i imaju nedostataka, možemo preporučiti za brzi ručak ili večeru. 

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.