Hrvatski ogranak Jeunes Restaurateurs d’Europe (JRE) započeo je novi ciklus masterclassova koje s Mieleom i vodećim hrvatskim chefovima. U Miele experience centrima u Zagrebu i u Splitu održana su četiri od osam masterclassova u godišnjem ciklusu, a upravo su najavljeni datumi novih.
Osim chefova restorana koji su članovi JRE, na masterclassovima surađuju i JRE partneri, a to su mali proizvođači vrhunske hrane i vinari. Svaki masterclass temelji se na korištenju namirnica malih proizvođača, Miele opreme i prezentacije vinara uz pairing s jelima. Tako će, primjerice, chef istarske Pergole Fabricio Vežnaver na masterclassu u Splitu kuhati s čokoladama Taman i jela servirati uz vina vinarije Galić, dok će chef korčulanskog LD-a Marko Gajski koristiti meso Beef Shopa i jela servirati uz vina Korta Katarine.
Partneri masterclassova su i tartufarska obitelj Karlić, Nikas, distributeri Scottija, Tabasca, Kikkomana, Diemme kave i drugih visokokvalitetnih gastronmoskih brendova, Zmajska pivovara i istarski maslinar i vinar Klaudio Ipša. Masterclassovi su zatvorenog tipa, s nekoliko mjesta otvorenih za javnost. Zainteresirani se mogu prijaviti mailom na: j.baljkas@jre.eu.
SPLIT
05.10. 2022. (srijeda)
Pergola, chef Fabricio Vežnaver, Taman chocolates, vina Galić
09.11.2022. (srijeda)
LD Korčula, chef Marko Gajski, Beef Shop, vina Korta Katarina
ZAGREB
20.10.2022. (četvrtak)
Ariston, Karlić tartufi i Nikas, vina Cattunar
24.11.2022. (četvrtak)
Draga di Lovrana, Zmajska pivovara, vina Ipša
Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.