Četrdesetak glasača, profesionalaca iz hrvatske restoranske industrije koji biraju Chefa godine i Restoran godine, nikad nisu bilo podijeljeniji. Bodovne su razlike minimalne ili ih u nekim primjerima, poput Jeffreya Velle i Rudolfa Štefana, uopće nema. Deni Srdoč, koji je zauzeo šesto mjesto, osvojio je samo šest bodova manje od Velle i Štefana.
Još uvijek mladi chef Srdoč imao je sjajnu godinu. Nebo se nakon niza odgoda napokon otvorilo. Restoran je dobio Michelinovu zvjezdicu poslije samo par mjeseci rada, i cijelo je vrijeme pun. A sam gospodin Srdoč uspio je u Nebu koncipirati modernu, sveregionalnu nacionalnu kuhinju, što je zapravo jedinstven primjer na hrvatskoj gastro sceni. Srdoč je i jedini hrvatski chef koji je dobio Michelinove zvjezdice u dva restorana. Prije Neba, Deni Srdoč donio je zvjezdicu Dragi di Lovrana.
Rudolf Štefan već je davno i zasluženo postao hodajuća institucija hrvatske restoranske industrije; Štefan je vjerojatno najvažniji hrvatski chef i restorater ovog stoljeća Osobito fascinira činjenica da se gospodin Štefan nastavlja mijenjati. Ovosezonski Pelegrini drastično se razlikovao ne samo od lanjskogpandemijskog već i od preklanjskog. I to je, naravno, dobro.
Jeffrey Vella tehnički je možda najbolji hrvatski chef. Gosoodin Vella uporni je istraživač krajnjih dosega sezonskih i lokalnih sastojaka. Vella se istodobno trudi da njegova progresivna i neobična jela zadrže puno hedonističkog karaktera. Naposljetku, kao izvršni chef hotelske grupe Maistra, Vella trenutno nadzire više od stotinu restorana. I dolazak restorana Agli Amici u Rovinj jednim je dijelom njegov projekt. Jeffrey Vella iznimno je snažno obilježio hrvatsku gastronomiju u 2021. godini.
Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.