Izbor za Chefa godine Kulta Plave Kamenice obuhvatio je najviše kuhara dosad, što je logično s obzirom na brz oporavak hrvatske restoranske industrije nakon lockdowna. Dobri restorani puniji su nego ikad, Hrvatska je dobila tri nove Michelinove zvjezdice, chefovi često gostuju u drugim restoranima.
Živost gastro scene prirodno se odrazila na kreativnost hrvatskih chefova, pa tako i na snažnu konkurenciju u izboru za Chefa godine. I ovogodišnji izbor za Chefa godine organiziramo u suradnji sa Zmajskom pivovarom, začetnikom ozbiljnog craft pivarstva u Hrvatskoj.
Ana Grgić osvojila je 62 boda, kao i proslavljeni talijanski chef Emanuele Scarello, suvlasnik restorana Agli Amici. Gospođa Grgić ekspresno se vratila s porodiljskog, u samo pola godine osmislila nekoliko novih menija uključujući i izvrsni sezonski s bijelim tartufima , pa je još izvela Esplanadu na Fuliranje, što je prva Esplanadina avantura u street foodu. Gospođa Grgić danas je definitivno jedna od središnjih figura hrvatske restoranske industrije.
Danijel Đekić svojevrsni je fenomen hrvatske gastronomije. Đekić je došao tiho, prije dvadesetak godina, i ušao u legendu osvajanjem prve Michelinove zvjezdice za Hrvatsku. Gospodin Đekić tehnički je besprijekoran kuhar, što njegovi kolege očigledno prepoznaju. No, Danijel Đekić posjeduje sasvim specifičnu osobnost, netipičnu za restoransku industriju: on je pristojan i uglađen poput filmskog engleskog aristokrata, suzdržan i skroman kao da nikad nije dobio zvjezdicu, i baš jako pametan.
10. | Marijo Curić, 360 – 44 boda |
9. | Emanuele Scarello, Agli Amici Rovinj – 62 boda |
9. | Ana Grgić, Zinfandel’s-Esplanade – 62 boda |
7. | Danijel Đekić, Monte – 70 bodova |
Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.