Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Fabricio Vežnaver iz Pergole je chef godine u izboru Gault&Millau Croatia

gault-millau-veznaver

Hrvatska restoranska scena sinoć se na terasi zagrebačke Esplanade prvi put nakon pandemije okupila u velikom broju. U Esplanadi je predstavljeno četvrto izdanje vodiča Gault&Millau Croatia i dodijeljene su godišnje nagrade kuharima i restoranima. 

Chefom godine proglašen je izvrsni Fabricio Vežnaver iz restorana Pergola u Zambratiji. Najboljim restoranima proglašeni su dubrovački 360 i šibenski Pelegrini. 

Nagradu Veliki chef sutrašnjice podijelili su Marina Gaši (Marina, Novigrad), Matija Bogdan (ManO, Zagreb) i Marko Gajski (LD, Korčula). Mladim talentima godine proglašeni su chefovi Dino Knežević, iz Nobiliona, fine dining restorana hotela Ikador u Iki i Bernard Korak iz plešivičkog restorana Korak. Vrlo vrijedna nagrada Trofej šef sale & servis dodijeljena je fantastičnom dvojcu rovinjskog Rio Snack Bara Davideu Kmetu i Davoru Antoloviću. 

Prvi put u četiri godine koliko je Gault&Millau prisutan u Hrvatskoj dodijeljen je Trofej za zasluge, grupi kuhara udruženih u inicijativi Chef kuha doma.

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.