Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

George Clooney ipak ne kupuje vinariju u susjedstvu Brada Pitta u Provansi. Vlasnik ga je prevario

clooney

Domaine du Canadel je imanje s dvorcem iz 18. stoljeća i 172 hektara zemlje koja se sastoji od šume, maslinika, jezera, bazena, teniskog terena, vinograda i vrta koji se smatra jednim od najljepših u Provansi. Imanje se nalazi samo pola sata vožnje od Miravala, uspješne vinarije Brada Pitta i Angeline Jolie. Drugi susjed je George Lucas, na imanju Chateau Marguï. Ova glamurozna holivudska vinska enklava u Provansi, čini se, ipak se neće oformiti tako skoro. 

Prema The Timesu, Clooney je sa suprugom, odvjetnicom Amal Clooney, završio u kompliciranom sudskom sporu zbog kojega bi mogao odustati od 7 milijuna eura vrijedne akvizicije imanja.   

The Times navodi da su vlasnici, australski bračni par, s jednim ranijim kupcem lani u kolovozu dogovorili cijenu od 6 milijuna eura.Kasnije su je digli na 6,2 milijuna eura.Imanje je trenutno izlistano na Leading Estates of the World s cijenom od 7,9 milijuna eura. Nakon što je Clooney dogovorio kupnju imanja, prijašnji kupci tužili su ih i zatražili da se nekretnine dodijele njima. George Clooney tvrdi da nije znao za taj dogovor i da nije napravio ništa protuzakonito.

Nakon što je svoj brend tekile Casamigos prodao Diageu za milijardu dolara, Clooney je htio ući u vinski biznis. Sa svojim roseima kao perfektnim lifestyle vinima, Provansa mu je bila logičan izbor. Domaine du Canadel trenutno ne proizvodi svoja vina, već grožđe prodaje lokalnoj kooperativi. Čini se da ga, unatoč Clooneyevoj volji i novcu, neće tako skoro ni dobiti, osim ako se na sudu ne dogodi neki veliki obrat.  

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.