Kult plave kamenice - logotip
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Tartelettes s limunom Bonne Maman jako su dobre za žanr keksa iz supermarketa

bonne-maman-tartelettes-g

Keksi i suhi kolačići iz supermarketa toksično su kompromitirani žanr industrijske hrane. Radi se o grickalicama s previše šećera, loših masnoća, brašna, umjetnih boja i aroma, koje zapravo ne bismo trebali jesti. U stvarnosti, radi se i o jednom od najprofitabilnijih segmenata konditorske industrije, jer su ulazni troškovi jako niski.

Tartelettes glasovitog francuskog brenda Bonne Maman predstavljaju jednu od rijetkih iznimki na depresivnoj sceni kolačića i keksa iz supermarketa. Tartellettes su male, lagane pite, svaka je teška tek 14 grama, s prilično hrskavim tijestom i punjenjem u kojem se koristi pravo voće.

Bonne Maman svoje tartelettes proizvodi od maslaca a ne margarina, i od svježih a ne dehidriranih jaja.

Radi se o pravom prhkom tijestu uspješno adaptiranom za industrijsko skaliranje. Punjenje od limuna sadrži pire od limuna i aromu limuna. Pravo se voće osjeti i u gotovo oštrom, intenzivnom mirisu i u čistom citrusnom okusu. Naposljetku, tartelletes Bonne Maman nisu pretjerano slatke, osobito ne za standarde industrijskih slatkiša.

Osim s limunom, Bonne Maman proizvodi i tartelettes s malinama koje sadrže mnogo više voćnog pirea, kao i tartelettes s čokoladom i karamelom. Pakovanje od devet individualno pakiranih pitica , koje ukupno teže 125 grama, košta 18 kuna.

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.