Kult plave kamenice - logotip
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Veliki dalmatinski restoran Pelegrini otvorio se mjesec dana ranije nego lani

pelegrini-tim

Jedan od najvažnijij hrvatskih restorana 21. stoljeća, šibenski Pelegrini, prošle je godine radio tek nekoliko mjeseci. Prvi dalmatinski Michelinov restoran otvorio se početkom lipnja a zatvorio već 27. rujna. Chef i vlasnik Rudi Štefan u međuvremenu je otvorio zanatsku pekarnicu Pupa by Pelegrini, kao sigurniji izvor stalnih prihoda.

Log into Facebook

Log into Facebook to start sharing and connecting with your friends, family, and people you know.

Ove se godine Pelegrini otvorio već prošli ponedjeljak 3. svibnja, s dva menija. Veliki degustacijski meni košta 895 kuna, a vinska pratnja uz taj meni 600 kuna. Četveroslijedni meni košta 715 kuna. Gosti sami biraju sadržaj četverosljednog menija, od 14 ponuđenih jela poput kamenica , gofa i krastavca , tartara od teletine, pidoča na buzaru, terine od inćuna, tune s čičokama ili flana od jagoda.

Osim ova dva menija, Pelegrini od danas pa do 22. svibnja u susradnji s Mastercardom i JRE nudi poseban trosljedni meni koji za dvoje košta 700 kuna, što je fenomenalna cijena za Štefanov rang kuhanja i za Pelegrinijev ambijent i servis. Otvaranje Pelegrinija sjajna je vijest za hrvatsku gastronomiju i znak optimizma za šibenski turizam.

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.