Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Krunoslav Capak danas je najavio novi lockdown

krunoslav-capak

Glavni hrvatski epidemiolog Krunoslav Capak danas je za Hrvstski radio komentirao sve gore podatke o broju novozaraženih i umrlih. Gospodin Capak pokušao je prvo govoriti optimistično, pa je kazao da će se dolaskom toplijeg vremena i kraćeg boravka u zatvorenim prostorima virus vjerojatno sporije širiti.

No, zatim je rekao da “ćemo se morati vratiti na neke od mjera od 27. studenog ako se sadašnji trendovi nastave.” Krunoslav Capak najavio je dakle novi, treći i vjerojatno zadnji lockdown. Ta je najava racionalna i očekivana.

Hrvatska naprosto ne smije ući u turističku sezonu s nekoliko tisuća zaraženih i nekoliko desetaka mrtvih dnevno, jer će tako ubiti turističku sezonu. Novi lockdown odmah iza Uskrsa razumno je rješenje da bi se situacija poboljšala do svibnja. Jedino još ostaje pitanje hoće li novi lockdown vrijediti za cijelu zemlju ili jedino za Kvarner i Dalmaciju gdje je stanje najgore.

U zadnja 24 sata u Hrvatskoj su zabilježena 2334 nova slučaja zaraze na 7623 testitiranih, što je više od 25 posto pozitivnih nalaza. Umrlo je 29 ljudi.

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.