Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Poke iz Soi Fusiona spada među malobrojna zdrava jela iz dostave

soi-poke

Zagrebačkom dostavom dominiraju kruh, mljeveno meso i veliki komadi pečenog mesa. Dakle, pizze, burgeri, meso s roštilja i razne verzija pečenja od rebrica do odojka. Tu su još i sve moguće  verzije pohanaca i “tempura.”

Sushi barovi predstavljaju jednu od rijetkih zdravijih iznimki u zagrebačkoj dostavnoj ponudi, ni oni uglavnom ne rade nedjeljom, osim Takenoka. Stoga smo za nedjeljni ručak, umorni od mesa, krumpira i kruha, naručili poke od tune iz Soi Fusiona.

Poke je nutricionistički prilično zgodno jelo, jer sadrži jako dobre proteine i masnoće od plave ribe, pa uz to ponešto povrća i kuhanu rižu koja je nutricionistički prilično bezazlena. Osim što je nutricionistički korektan, poke chefa Vida Nikolića zaista je ukusan.

Tuna je bila bogata okusom i čvrsta u teksturi, a cijeli je poke složen  na neprekuhanoj riži s puno đumbira, shiitakea i edamamea. Soijev poke čini vas sitim, bez osjećaja težine. Riječ je, definitivno, o jednoj od ukusnijih i zdravijih opcija na cijeloj zagrebačkoj dostavnoj sceni. Jako veliki poke s tunom iz Soi Fusiona košta 85 kuna. 

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.