Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Što se nalazi u najskupljem whisky setu na svijetu, koji se upravo prodaje za više od 2 milijuna dolara

faberge-whisky

Draguljarska kuća Fabergé udružila se s The Craft Irish Whiskey Co. kako bi napravila najluksuzniji whisky set na tržištu. Ograničena serija nazvana Emerald Isle Collection obuhvaća sedam Fabergéovih kutija sa sedam elemenata posvećenih “sedam irskih čuda”. U svakoj kutiji od orahovine su dvije boce Emerald Isle single malt whiskyja 30 godina odležavanog u američkom hrastu i dovršenog u bačvama od Pedro Ximénez sherryja. Uz kutiju dolaze dvije Fabergéove kreacije. 

Prva je unikatno Keltsko jaje koje je napravio majstor četvrtke Fabergéove generacije Dr. Marcus Mohr. Svako jaje napravljeno je od 18-karatnog zlata s famoznim Fabergéovim emajlom i keltskim čvorom od dijamanata  safira, ametista, turmalina i rubina, a u jaju je skriven nebrušeni zambijski smaragd koji kupac može dati brusiti i ugraditi u nakit.

faberge-whisky-emerald

Druga kreacija je Altruist sat Fabergéova majstora Andréa Martineza, od 18-karatnog ružičastog zlata s jedinstvenim brojčanik od graviranog sedefa ukrašenog listićima 24-karatnog zlata, s logom The Craft Irish Whisky Co. Sat je opremljen mehanizmom manufakture Vaucher i remenom o krokodilske kože. 

Sa svakim setom dolazi i humidor s dvije vrlo rijetke Cohiba Siglo VI Grand Reserva cigare i pozlaćenih rezačem, a u kutiji je i pozlaćena pipeta za vodu, nekoliko kamena za whisky od čistog opsidijana i karaf s izvorskom irskom vodom iz iste regije u kojoj je nastao Emerald Isle, jedan od najrjeđih irskih whiskyja.  

Setovi će se prodavati na privatnim aukcijama. Početna cijena je dva milijuna dolara. Svi prihodi ravnopravn će se podijeliti između Fondacije obitelji Correa i humanitarne organizacije po izboru kupca.  

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.