Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

MARIO MINDER OtvorilI smo Tekku, ali samo za dostavu. Drive-in stol dobio je otkaz

tekka

Tekka u zagrebačkoj Radničkoj ulici od danas ponovo radi. Državni inspektori jutros su posjetili Tekku, ustvrdili da sve funkcionira u skladu s uputama Zavoda za javno zdravstvo, pa je restoran otpečaćen. Vlasnik Tekke Mario Minder danas se zahvalio medijima na podršci.

“Vjerujem da ćemo uspjeti. Inače ne bih ni otvarao.Jedino smo stolu za drive-in dali otkaz. Nitko osim stola ne ide na burzu,”kazao je gospodin Minder novinarima.  Podsjetimo, inspektori su u subotu zatvorili Tekku na 30 dana zbog malog stola ispred restorana.  Ova je odluka privukla veliku pozornost javnosti, i izazvala snažan revolt među gradjanima, ugostiteljima i brojnim drugim poduzetnicima, pa se u cijeli slučaj uključio i Glas poduzetnika.

Zatvaranje Tekke postalo je amblematski primjer za nerazumne postupke Državnog inspektorata, koji je zbog uglavnom nerazumljivih razloga zatvorio dvadeset restorana. Skandal s Tekkom isprovocirao je trenutnu reakciju političkog vrha, pa je Državni inspektorat obustavio postupke protiv restorana, a Zavod za javno zdravstvo izdao je nove upute za rad restorana koji rade dostavu i imaju drive in. Mario Minder ipak je odustao od drive ina, jer smatra da tu upute nisu posve jasne, a ne želi ništa riskirati.

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.